La crònica del Martí Odriozola

L'informació ha estat extreta de uesants.cat

El Sants derrota l’Avià (1-0) i s’emporta un partit polèmic

Els de Tito Lossio van sumar els tres punts en un enfrontament poc brillant i que va estar marcat per les decisions de l’àrbitre. Els santsencs són segons a l’espera del partit pendent que té l’Andorra.

Poc futbol diumenge a l’Energia. El Sants va disputar un partit travat, sense ocasions i amb poca iniciativa ofensiva i es va acabar emportant els tres punts gràcies a una jugada aïllada.

D’entrada, els dos conjunts van formar amb onzes molt defensius, que els van donar solidesa al darrere però els van invalidar l’atac. Cap del dos es va poder posicionar amb perill davant la porteria contrària ni va saber culminar bones ocasions de gol. El mig camp va estar molt lluitat però poc controlat i la possessió va acabar repartida. Cap equip va controlar i els porters no van tenir massa feina.

La jugada clau del partit, però, va arribar al final de la primera part. Borrull –en una posició dubtosa– va guanyar l’esquena a la defensa després d’una passada de Guille des del mig del camp, va encarar el porter de l’Avià, Porcel, que va cometre falta i penal. Peke, l’especialista, va ser l’encarregat de llençar-lo i el va executar de manera excel·lent; amb serenor i potència a la dreta de Porcel per signar l’únic gol del partit.

A la segona part, la tendència es va mantenir semblant al primer temps: poc control i poques arribades a les porteries. Només alguns xuts aïllats de l’Avià i alguna internada per la banda del Sants van suposar un mínim perill per a les respectives defenses, però no hi va haver encert. La segona meitat, a més, va tenir una dosi alta de polèmica, derivada de les decisions dels col·legiats. La banqueta dels del Berguedà va ser la més crítica amb l’actuació de l’àrbitre i, en especial, amb la visió que tenien els assistents de les jugades en fora de joc. Fins i tot, en el tram final del partit, hi va haver dues tanganes entre els futbolistes locals i visitants; la primera, fruit d’una discussió entre Navarro –que va entrar a la segona part– i la defensa berguedana i la segona com a conseqüència d’una entrada sobre Fran a la frontal de l’àrea del Sants. En les dues picabaralles hi va haver d’intervenir l’àrbitre i hi va acabar havent amonestacions per a tots dos col·lectius.

Amb tot això es va arribar al final del partit: el Sants, tot i que no havia jugat bé, havia fet la feina. Els de Tito Lossio sumen la tercera victòria consecutiva i ja acumulen 270 minuts sense rebre un gol. Els tres punts aconseguits a l’Energia, combinats amb la resta de resultats de la jornada deixen els Sants com a segon classificat, un punt per sota de l’Horta i un per sobre del Mollet i de l’Andorra, que té el partit d’aquesta jornada pendent –que es va suspendre perquè el terreny de joc estava impracticable a causa de la neu–.

El proper compromís dels santsencs serà el pròxim dissabte a les 18.30 h al Municipal de Montgat davant de la Fundació Privada Hermes, un equip de la zona mitjana de la taula que dissabte va superar el Farners (2-0).