La crònica del Martí Odriozola

L'informació ha estat extreta de uesants.cat

El Sants cau al camp del Llagostera B (2-1) i cedeix la tercera plaça

Els de Tito Lossio no van poder superar un conjunt sòlid, intens i molt ben col·locat al camp i, després de la derrota, són quarts a sis punts de l’Horta, el líder.

Partit interessant el que es va viure diumenge al Municipal de Llagostera entre dos rivals directes. S’enfrontaven els dos conjunts amb ratxes d’imbatibilitat vigents més llargues de Primera Catalana. El Sants portava set jornades sense perdre i havia sumat quatre victòries i no havia encaixat cap gol en els cinc últims partits. El Llagostera B, per la seva banda,  acumulava onze partits sense perdre, quatre sense rebre gol i havia aconseguit set victòries en els últims nou compromisos. Un autèntic duel de titans. I el partit no va decebre.

La primera part va ser de domini dels locals, que van controlar la possessió, van crear ocasions a la porteria de Yamandú, que va saber reaccionar, i van monopolitzar el mig del camp. El Sants, en canvi, que jugava amb Navarro com a titular després de tres mesos, no aconseguia combinar amb encert i estava massa imprecís. No podia connectar amb els davanters i es limitava a defensar i a frenar els contraatacs dels de Pep Triadú. El porter dels locals, Pol Busquets, gairebé no va haver d’intervenir.

La jugada clau del primer temps va arribar quan faltaven quinze segons per arribar al descans. Una falta pel Llagostera B a la zona de tres quarts, a l’esquerra del seu eix d’atac, va ser centrada per Óscar Almendros i Eloi va rematar-la tot sol al punt de penal per superar un Yamandú erràtic i que va encaixar gol després de 495 minuts. Els gironins, en l’última jugada de la primera part, aconseguien obrir el marcador. Era una gerra d’aigua freda pels homes de Tito Lossio.

A la segona meitat, el partit va canviar completament. El Sants va actualitzar el plantejament i va sortir més amunt, a buscar la pilota i a intentar trobar espais per remuntar el partit. El seu joc va millorar i els santsencs van passar a tenir la possessió de la pilota. L’aparició de Guille –que havia entrat pel lesionat Gaudioso al final de la primera part— i de Fran –que va substituir al descans a Borrull– van donar aire al Sants i les triangulacions al mig del camp connectaven amb l’atac amb perill.

Però el Llagostera B va jugar les seves cartes, i després de retenir l’ofensivitat del Sants el primer tram del segon temps, va amenaçar amb una rematada al minut 57 i al cap de quatre minuts va ampliar la diferència al marcador. Va ser Rubén Martínez l’encarregat de culminar un contraatac ràpid i eficient dels llagosterencs que amb tres passades van recórrer tot el camp per plantar-se davant de Yamandú, que no va poder fer res per evitar el segon del Llagostera B. La jugada venia d’un atac previ del Sants que havia acabat amb una polèmica a dins de l’àrea per un dubtós penal no assenyalat. Les protestes, però, no van ser excessives.

A partir del gol, el Llagostera B va recuperar la compostura i es va dedicar a guanyar temps i a protegir el resultat. El Sants va perdre una mica la seva frescor, però va continuar remant a contracorrent per intentar esgarrapar quelcom positiu del Municipal de Llagostera.

I entremig dels contraatacs, la defensa consistent i les combinacions a la zona de tres quarts, la polèmica s’anava encenent. Hi va haver alguna picabaralla a dins del camp entre els futbolistes i l’àrbitre va haver d’intervenir per posar ordre. Fins i tot Tito Lossio i Pep Triadú, els dos entrenadors, es van encarar. La tensió es respirava a l’ambient…

En futbol, però, el Sants encara no havia dit la seva última paraula i un avís de Navarro amb un xut al minut 77 va estar seguit del gol que retallava distàncies; el va marcar Picolo al 89 després de rematar una bona centrada. El Sants tenia els cinc minuts d’afegit per empatar el partit. Però no en va tenir prou. Va disposar d’alguna ocasió, però no la va materialitzar i va sumar la primera derrota de l’any; els de Tito Lossio no perdien des de feia vuit partits al camp del Tona. Almenys, però, combinant el partit de la primera volta –que va acabar amb 1 a 0 a l’Energia– els barcelonins s’emporten el goal average particular.

Amb els marcadors de la jornada, hi ha canvis a la zona alta. L’Horta és més líder amb 43 punts i el Llagostera B passa a ser segon, amb 39. L’Andorra, que diumenge va caure 4 a 0 davant del San Juan Montcada, és tercer amb un partit menys i 1 punt per sobre del Sants, que en té 37 i es manté a un del Mollet.

La propera setmana la Primera Catalana descansa i el Sants tornarà a l’acció el diumenge 5 de març a les 12.15 h rebent a l’Energia al Lloret, un altre dels equips de la part alta. L’objectiu, fer un bon partit davant de l’afició.