La crònica del Martí Odriozola

L'informació ha estat extreta de uesants.cat

El Sants pateix per sumar els tres punts al camp del Vilaseca (0-1)

Els verd-i-blancs van fer un partit intel·ligent i, tot i la pèrdua de control de la segona part i l’expulsió de Guille, van aguantar l’embranzida dels locals i sumen el segon triomf consecutiu.

Control difús i protagonisme del xut exterior

El Sants presentava diumenge a Vilaseca l’equip de gala amb l’única baixa de Navarro, que segueix lesionat de l’espatlla (està previst que pugui tornar davant l’Andorra el 21 d’octubre). El partit va començar amb poca precisió per part dels dos conjunts, però a partir del minut 10, el Sants va imposar el seu ritme i va passar a manar en els tempos del joc. Durant el primer temps, els equips van optar per atacar majoritàriament pel centre i, tot i les arribades dels extrems, les rematades des de la frontal eren les més perilloses. Pel Sants, ho van provar, entre d’altres, Sumarroca, Cervantes i Gaudioso, però cap dels intents va ser prou precís per batre un ben col·locat Ríos. També van abundar els córners, però Gaudioso, l’especialista de la pilota aturada, no va aconseguir crear perill des de la cantonada.

Finalment, al minut 39 el Sants va recuperar la possessió a la punta esquerra de l’atac, la pilota va arribar a Cervantes i el nou davanter verd-i-blanc va rematar al primer toc una gran volea que va superar per la dreta al porter local. Era el primer gol del partit, i seria l’últim, i avançava el Sants en un moment crucial del partit.



Pèrdua del control

Amb l’inici de la segona part, el domini va canviar de mans i el Vilaseca va fer un pas endavant a la recerca de l’empat i la remuntada; veient un marcador just i amb 45 minuts al endavant, necessitava prémer l’accelerador per posar por al cos dels futbolistes verd-i-blancs. El Sants no va renunciar al seu esquema i al seu joc, però es va veure obligat a contenir-se més en defensa i buscar la porteria rival al contraatac. El Vilaseca va disposar d’algunes bones ocasions i va intensificar la pressió en la sortida de pilota dels santsencs, que no acabaven de trobar la manera de superar la defensa grogueta. Tot i això, les oportunitats van ser alternes a les dues porteries i el Vilaseca no va aprofitar el seu domini del joc.



De l’expulsió de Guille al temps afegit

Ja al tram final del partit, al minut 72, Guille va agafar per la samarreta un dels jugadors del Vilaseca quan trenava el contraatac i va rebre la segona targeta groga. L’amonestació, reglament en mà, era justa, però els jugadors del Sants es van queixar que el criteri de l’àrbitre no s’havia mantingut, ja que una falta molt semblant a la primera part sobre Gaudioso no havia estat castigada amb la groga al futbolista local. La vermella al migcampista santsenc va encendre els ànims de Cervantes, que ja havia estat substituït, i que des de la banqueta va queixar-se de la decisió del col·legiat. En la protesta, va entrar el camp i l’àrbitre també el va expulsar.

Així, el Sants va afrontar els últims minuts de partit amb deu futbolistes. Això va portar als homes santsencs a tancar-se més al darrere i cedir la pilota al rival. Els locals, però, no van trobar la manera i tot i les freqüents centrades a l’àrea no van aconseguir el gol de l’empat. D’aquesta manera, el Sants suma la primera victòria de la temporada a domicili i la segona consecutiva. Diumenge que ve espera el Tortosa.

Comentaris

Entrades populars