La crònica del Martí Odriozola

La informació ha estat extreta de uesants.cat

El Sants planta cara a l’Hospi però acaba caient 1-0 després de jugar 60 minuts amb un jugador menys

L’equip de Tito Lossio va fer un bon plantejament, però no va ser capaç de superar als riberencs. L’expulsió de Cura al minut 26 va condicionar el partit i el gol de Salinas entrada la segona part va resoldre l’enfrontament.

El Sants es va plantar el diumenge al camp de l’Hospitalet amb l’objectiu de competir contra el líder de Tercera. Tot i la derrota de feia una setmana contra el Castelldefels i amb el precedent de la primera volta, els santsencs volien lluitar per sumar algun punt de la visita a un dels camps més complicats de la categoria. I, francament, van estar a punt d’aconseguir-ho.

I això que Tito Lossio arribava amb les baixes per sanció de Fran, Sumarroca i Guille i va haver de fer canvis a l’onze inicial. D’entrada, va sortir amb tres centrals (Alberto, Cura i Picolo), Fabregat i Crivillés a les bandes, Gaudioso al pivot, Aleix i Juli per davant seu, i Cantí i Navarro com a referències ofensives. Amb un mig del camp força poblat, Lossio buscava poder ocupar tot el camp amb la pilota i, sense ella, que l’Hospi no estigués còmode jugant per fora. I el plantejament va sortir bé i va descol·locar a l’equip local durant els primers minuts.

Després d’un primer avís de Rodri amb una falta al minut 6 que va marxar per damunt del travesser, els santsencs van tenir la pilota dominada, van ser protagonistes en atac i van jugar més a camp contrari que els riberencs. El Sants era superior. I aquest control es va començar a traduir en oportunitats de gol: després d’una primera ocasió al minut 18, amb una jugada a dins de l’àrea, al 20, Crivillés va provar el primer xut, que Aliaga va blocar en dos temps i, al cap de tres minuts, Gaudioso va intentar-ho amb un xut exterior que va marxar per damunt del travesser. El Sants avisava. Però el partit es va capgirar al minut 26, quan Cura va rebre la segona groga i va ser expulsat; en la segona targeta, el central del Sants va arribar tard en el tall de la jugada d’atac de l’Hospi, conduïda per Lara, i en la primera, protestada per la banqueta visitant, l’àrbitre va considerar que Cura havia aturat amb falta “un atac prometedor”. A partir d’aquí, el Sants va haver de refer el plantejament del partit i el ritme del joc va canviar.

L’Hospi va amenaçar al minut 31 amb el primer córner i a partir d’aquí va disposar de diverses ocasions que li haurien permès avançar-se. Al 34, Diego va xutar desviat des de la distància, al cap de ben poc Yamandú va blocar sense problemes un xut de Lara i a la recta final de la primera part, ho van provar Eudald, amb una centrada-xut, i Lara, amb una centrada des de la banda, però cap dels dos va trobar porteria.

L’expulsió de Cura, doncs, havia marcat un abans i un després en el partit i si bé el Sants havia estat superior fins al minut 25 de la primera, en l’últim quart d’hora del primer temps, l’Hospi havia intensificat la presència ofensiva i buscava el gol mentre el Sants es defensava.

Al descans, Tito Lossio va moure la banqueta i va fer entrar Brian en el lloc de Mario Cantí, en un canvi per reforçar la defensa i intentar mantenir la porteria a zero. Ja a la represa, però, l’Hospi va mantenir la intensitat en atac: després d’un xut de David que Aleix va evitar que arribés a porteria i de dos córners consecutius tot just començar, al minut 10 Ton va rebre una passada des del mig del camp a l’esquena de Crivillés, va picar per damunt de Yamandú, que no va sortir bé, i Picolo va haver d’intervenir des de la línia de gol per evitar que l’Hospi s’avancés.

Després de l’ofensiva local, el Sant va reaccionar i va buscar en alguna ocasió puntual i a la contra la porteria d’Aliaga. El partit s’animava. Al minut 18, l’Hospi va disposar d’una falta perillosa a pocs metres de la frontal però la pilota es va estavellar a la barrera. I al 26 de la segona els de Xavi Molist van aconseguir avançar-se. Salinas, el màxim golejador de la categoria, va rebre a dins de l’àrea després d’un rebot derivat d’una centrada de Juste des de la banda dreta i va superar a Yamandú per col·locar l’1-0 al marcador. El partit, quan faltaven vint minuts pel final, es posava costa amunt pels santsencs.

Tot i això, els de Tito Lossio no es van rendir, van fer una passa endavant i van anar a buscar la porteria rival a la contra. Els esforços, però, flaquejaven i les curses es feien massa llargues pels futbolistes santsencs. Alhora, el fet d’estirar-se a l’atac, deixava buits en defensa i l’Hospi els intentava aprofitar. Pel Sants, al minut 44, Borja, que havia entrat al segon temps, va provar-ho amb una falta que va marxar a córner i, des de la cantonada, va fer una centrada defectuosa que no va trobar rematador.

I el temps de descompte (amb quatre minuts afegits) va ser vibrant: hauria pogut passar de tot. Al 47, Pasquina va rematar davant de Yamandú després de rebre des de la banda esquerra i va enviar la pilota al pal. I en el xut posterior, al segon pal, Jiménez, amb tot de cara, va rematar a fora. Poc després, Salinas va rebre a la frontal, va fer un bon control orientat i en el cara a cara amb Yamandú des de la frontal de la petita, va errar en la rematada i l’uruguaià, que va aguantar molt bé la posició, va acabar refusant la pilota amb el pit. Semblava impossible, però el Sants seguia viu. I al 49, ja amb el temps exhaurit, els santsencs van picar un últim córner: Yamandú, que havia pujat a la rematada, no va connectar un bon cop de cap al segon pal, i es va acabar el partit.

Amb els marcadors de la jornada (la derrota del Sants combinada amb la dels seus perseguidors), tot continua igual a la part baixa. Els santsencs segueixen setzens, dos punts per sobre del Castelldefels i quatre per damunt de l’Ascó, que marca el descens. Per sobre, el Figueres es manté a un punt. Els de Tito Lossio rebran el diumenge que ve el Santfeliuenc, un equip de la part mitjana de la taula que va ser l’únic rival contra el qual Yamandú va mantenir la porteria a zero en la primera volta.