La crònica del Martí Odriozola

La informació ha estat extreta de uesants.cat

El Sants tanca la temporada per la porta gran amb un triomf al camp del Reus B i cada cop està més a prop de la permanència

Els de Tito Lossio van completar un partit seriós i competitiu i van sumar els tres punts gràcies als gols de Fran i de Navarro al Municipal de Reus, on l’afició santsenca va ressonar com mai. Els resultats del Castelldefels, el Peralada i el Sabadell fan que tot quedi obert per l’última jornada.

El Sants va culminar la temporada a Tercera Divisió el passat diumenge amb una gran victòria a l’Estadi Municipal de Reus (0-2). Els de Lossio hi arribaven havent evitat matemàticament el descens directe, però amb la necessitat de sumar els tres punts per acostar-se a la permanència definitiva i evitar l’efecte dels descensos no compensats. I la imatge de l’equip va ser ben diferent de la que havia mostrat feia una setmana contra el Santboià; un gol de Fran, precedit d’una gran jugada individual de Crivillés, i un golàs del Xèrif van donar el triomf als blanc-i-verds, que seguiran l’última jornada de Tercera i de Segona B amb els ulls posats a Castelldefels, Sabadell i Peralada.

El Sants va sortir amb un onze habitual amb l’única absència de Gaudioso, que va començar a la banqueta. La primera ocasió clara va arribar al minut 19, amb una volea de Cantí des de dins de l’àrea que va marxar per damunt del travesser. Poc després, Juli ho va tornar a provar des de l’exterior però la seva rematada en rebre de Navarro també va sortir desviada. Tot seguit, va replicar el Reus B, amb una arribada a la frontal i un xut arran de terra que Yamandú va blocar. També ho va intentar Fabregat, amb un xut perillós però que va sortir desviat al minut 33. Al Sants, com habitualment, li faltava precisió en els últims metres. Pels locals, al minut 39, Martí va enviar fora una rematada amb el cap al segon pal i, just després, Fran va resoldre amb un xut una jugada embolicada a l’àrea després d’un córner. I amb aquesta igualtat al marcador i a la gespa es va arribar al descans. El Reus B tenia més possessió, però el Sants, més arribada.

A la represa, els santsencs van trigar ben poc a avançar-se. Just al minut 5, Crivillés va conduir una gran jugada des de la banda esquerra, va entrar a l’àrea, va superar la defensa roig-i-negra i, des de la línia de fons, va centrar al primer pal, on Fran va rematar amb potència per situar el 0-1 al marcador: part de la feina estava feta. A partir d’aquí, el Reus B va despertar i va bolcar-se a l’atac a la recerca del gol de l’empat; els d’Albert Company van crear més perill que a la primera part. Al 10’, Oribe, a l’esquena de la defensa, es va situar sol davant de Yamandú, però el davanter local va errar en la rematada i va enviar la pilota fora. Al cap de poc, el Reus B ho va tornar a provar després d’una recuperació en zona perillosa, però Alberto va enviar la rematada final a córner. Els reusencs seguien atacant i, després d’una centrada des de la dreta, Oribe va connectar un xut a la frontal l’àrea petita que va marxar per damunt del travesser.

El partit es consumia i semblava que el 0-1 seria el marcador definitiu. Però faltava un gran desenllaç per una gran temporada: la rúbrica del partit, i del curs, va arribar en temps de descompte. Navarro va pescar una pilota a la zona de tres quarts de camp contrari, va veure a Chechu avançat i va sorprendre el porter local amb una potent vaselina per tancar el marcador i signar un dels gols de la temporada. En acabar el partit, una imatge va cloure la temporada pel Sants: l’afició, desplaçada en massa a Reus, mirant al camp i celebrant amb càntics els tres punts i, al seu davant, els jugadors blanc-i-verds, seguint els crits dels seguidors picant de mans i ballant sobre la gespa. Sinergia. I una celebració eufòrica que feia molt que no veiem en un partit del Sants.

Amb aquest triomf, combinat amb la victòria del Castelldefels al camp del Granollers, tot queda obert per l’última jornada, en què el Sants descansa i els llobregatencs reben a l’Europa. Sants i Castelldefels es disputen la setzena plaça i als de Miguel Carrillo només els val la victòria. Mentrestant, a Segona Divisió B, el Sabadell va guanyar contra l’Ejea i el Peralada va perdre davant de l’Alcoià i això fa que els vallesans siguin fora del descens –i amb una victòria diumenge certifiquin la salvació–, però que els gironins només puguin arribar a la plaça de promoció de permanència. De moment, doncs, la dissetena i setzena plaça de Tercera estan amenaçades per possibles descensos no compensats des de Segona Divisió B. Per evitar-ho, per cada equip català de Segona B que baixi haurà de pujar un de Tercera a través de la promoció d’ascens (ja està confirmat matemàticament que seran el Llagostera, l’Hospitalet, el Prat i l’Horta). Amb la mirada posada a una última jornada intensa i unes promocions d’ascens i de permanència on el Sants s’hi pot jugar molt, l’afició santsenca estarà pendent de tot plegat des de casa. El Sants, de moment, ja ha fet la feina.