La crònica de la Núria Vilamala i el Guillem Fabo

La informació ha estat extreta de uesants.cat

El Sants no pot amb el San Cristóbal i s’ha de conformar amb l’empat (1-1)
Un gol de Guillermo a la segona part va igualar el gol inicial dels visitants. La falta de punteria va evitar que l’equip de Tito Lossio, que deixa de ser cuer de Tercera, sumés els tres punts.

Un empat que no deixa satisfets ni al Sants ni al San Cristóbal, dos equips que necessitaven la victòria en un duel clau per aferrar-se a la permanència. Hi havia molt més que tres punts en joc. Els blanc-i-verds necessitaven guanyar, no només per sortir de la cua de la classificació, sinó també per guanyar el gol average amb els egarencs, que pot ser decisiu per satisfer les aspiracions santsenques d’aconseguir la salvació. En el partit de la primera volta al Municipal de Ca n’Anglada, el San Cristóbal va vèncer per 2-1 i, per tant, el Sants havia de guanyar si volia guanyar-li el gol average. Però diumenge, santsencs i egarencs no van passar de l’empat a l’Energia. Ni victòria, ni gol average; el Sants es va haver de conformar amb el primer empat de la temporada.

El partit va començar sense un dominador clar, i els primers 45 minuts van ser un intercanvi de cops entre els dos conjunts. Els blanc-i-verds van tenir la primera oportunitat clara de gol quan només s’havien disputat cinc minuts de partit. Sumarroca va fer una gran jugada individual que va acabar als peus de Juli, que es va encarregar de finalitzar-la amb un xut potent que Adri va aconseguir desviar a córner. Pocs minuts després, el San Cristóbal va avisar amb un xut perillós de Zárate que Antonell va aturar, però quan es va arribar al primer quart d’hora de partit els terrassencs van obrir la llauna. Tom va caçar una pilota després d’una jugada embolicada i va batre el porter del Sants des de la frontal de la petita. Els blanc-i-verds volien reaccionar, però la pilota els hi durava poc i tenien poca profunditat. Les jugades ofensives del Sants eren, en gran part, centrades laterals que no aconseguien connectar amb Sergio Navarro ni Josele.

El partit va arribar al descans amb la victòria per la mínima dels d’Oliver Ballabriga. Sumarroca, marejat per un cop que havia rebut en una jugada fortuïta abans d’arribar al final de la primera part, va ser substituït per Guillermo, que tornava a jugar quatre mesos després de la lesió que va patir en el duel de la jornada sis al camp del Banyoles. Coses del destí, el partit havia reservat a Guillermo el paper protagonista del segon acte.

El Sants va sortir amb més empenta a la represa. Josele va posar la por al cos als defenses visitants amb una centrada enverinada que Navarro no va poder aprofitar per ben poc. Era el primer avís dels santsencs, que havien fet un pas endavant. Immediatament després, Casals va penjar una pilota a l’àrea que Guillermo va rematar sense encert. Els mateixos protagonistes es tornarien a trobar pocs minuts després per cuinar, ara sí, el gol de l’empat. Guillermo va rematar a la xarxa una centrada des de la dreta de Casals amb un cop de cap subtil que va superar el porter rival. Arribar i moldre. Era el retorn somiat del davanter del Sants.

El gol de Guillermo va ser una injecció d’optimisme pel Sants. Encara quedava mitja hora per exhaurir el temps reglamentari, i els blanc-i-verds es veien amb cor d’anar a buscar el segon. Samu va sortir des de la banqueta i va agafar les regnes de l’equip a la punta d’atac. Seva va ser la millor oportunitat pels santsencs de fer el 2-1. Va caçar un mal refús de la defensa rival que va estavellar al travesser amb una rematada de cap defectuosa. Mentrestant, el San Cristóbal es va anar fent petit; es protegia com podia de les envestides locals i amenaçava tímidament de sortir al contraatac. Pel Sants també ho va intentar Navarro. El Xèrif va provar sort amb una rematada molt complicada a la mitja volta que va marxar lluny de la porteria egarenca. La falta d’encert va impedir als de Lossio fer el gol de la victòria.

El Sants suma un punt agredolç que, gràcies a la derrota de l’Igualada a Horta, li serveix per abandonar la cua de la classificació, tot i que continuarà una jornada més en posicions de descens. L’equip és penúltim amb 19 punts, empatat amb el San Cristóbal, que li guanya el gol average perquè el partit d’anada el van guanyar els egarencs. Diumenge que ve el Sants visitarà el camp del Manresa amb el repte, novament, de puntuar lluny de l’Energia. L’equip manresà és 12è, té un coixí de 9 punts amb el descens, però fa dos partits que no guanya.

SANTS: Antonell; Fabregat, Alberto, Picolo, Sergi Casals; Mulero (Samu, 59’), Guille, Juli (Aleix, 77‘); Josele, Sumarroca (Guillermo, 46’) i Navarro.

SAN CRISTÓBAL: Adri; Carlos, Ricki, Cristian, Sierra; Suárez, Tino, Sergi (Múrcia, 88’); Domingo (Ruy Gama, 77‘), Tom i Zárate (Jordi López, 60‘).

GOLS: 0-1 (Tom, 15’) i 1-1 (Guillermo, 62’).

PÚBLIC: 240 persones al camp de l’Energia.

ÀRBITRE: Rubén Mancera Antón (Maresme). Grogues als locals Alberto, Mulero, Picolo, Guille i Samu i als visitants Tino, Suárez, Cristian i Sierra.