Comunicat Unió Esportiva de Sants

 U.E. SANTS

Comunicat Unió Esportiva de Sants

Barcelona, a 22 d'agost de 2022

La junta directiva de la Unió Esportiva de Sants després de la publicació de la Resolució del jutge de Competició en relació amb la provisió de la vacant de Segona Federació, ens veiem amb l'obligació d'explicar els esdeveniments d'aquest estiu per tal de defensar l'honor del club i dels seus socis, sòcies i aficionats i aficionades.

Descripció dels fets:

Al finalitzar la temporada 2021-22 la Unió Esportiva de Sants queda fora del descens directe, i resta a l'espera d'un possible descens compensat.

El Cerdanyola Vallès Club de Futbol perd el playoff de segona RFEF i amb el seu descens, i es formalitza el descens compensat de la Unió Esportiva de Sants.

La Unió Esportiva de Sants realitza les primeres renovacions i contractacions d'equip tècnic i jugadors per disputar la temporada 2022-23 a Primera Catalana,

El 30 de juny queda vacant la plaça de la UD Extremadura i analitzant la normativa de competició queda clar que la plaça és pel club amb més mèrit esportiu, en aquest cas el Cerdanyola CF. Rebem informacions de forma informal, de que en breu es sabrà la resolució i que serà positiva pel Cerdanyola.

La Unió Esportiva de Sants ha de fer un canvi d'estratègia de fitxatges i realitza fitxatges per disputar la temporada 2022-23 a 3ra RFEF, aquests contractes es realitzen amb una clàusula que permet al jugador alliberar-se si finalment el club no està a 3ra RFEF.

El 29 de juliol del 2022, el nostre president rep una trucada del president de la Federació Catalana de futbol informant que a un 99% de possibilitats la plaça de segona RFEF serà per el Cerdanyola CF i que la Unió Esportiva de Sants es mantindrà a 3ra RFEF.

El dilluns 1 d'agost, la Federació Catalana ens comunica que la Real Federación de Futbol ha decidit treure la plaça de la UD Extremadura a subhasta a un preu de sortida aproximat de 2 milions

La Unió Esportiva de Sants, comunica al staff tècnic i els jugadors la nova situació i aquells jugadors que ho creuen oportú s'acullen al dret de rescindir el seu contracte, si aquest està vinculat a jugar a 3ra RFEF.

El dia 3 d'agost fem un comunicat conjunt amb el Cerdanyola FC i el FC Martinenc, demanant que la Federació Catalana de Futbol estigui amb els clubs catalans i defensi els seus drets i interessos.

El dia 5 d'agost el president de la Federació catalana de Futbol convoca als tres clubs a una reunió d'urgència i informa dels fets consumats sense donar cap possibilitat de defensa dels nostres drets.

Es realitza la subhasta i el dia 20 d'agost la RFEF assigna la plaça al CD ESTEPONA

Davant, d'aquestes situacions viscudes en les darreres setmanes i per tal de deixar evidència del sentir de la junta del Sants, volem exposar el següents punts:

-Exigim a la REAL FEDERACIÓN ESPAÑOLA DE FUTBOL, i a la FEDERACIÓ CATALANA DE FUTBOL de forma subsidiària, que aclareixi les instruccions futures per tal de que en situacions similars es puguin prendre les decisions en temps i forma adequats.

-Sol·licitem al CONSEJO SUPERIOR DE DEPORTES, que vetlli per que el mèrit esportiu sigui el pilar en que es basin les decisions futures de la REAL FEDERACIÓN ESPAÑOLA DE FUTBOL i de la FEDERACIÓ CATALANA DE FUTBOL

-Demanem disculpes al staff tecnici els jugadors que han estat en vestuari del Sants aquest estiu, en el cas d'aquesta indefinició viscuda els hagi pogut perjudicar en l'àmbit esportiu o personal. Fem extensiva aquesta disculpa a la nostra afició que malgrat haver estat poc informada ha tingut paciència i ens ha fet costat.

-Ens posem a disposició del CERDANYOLA FC per si vol continuar amb les accions preses en el Tribunal Administrativo del Deporte (TAD) i animem al conjunt de clubs catalanes a fer-los costat.

-Comuniquem la nostra decepció i pèrdua de confiança en la junta actual de la FEDERACIÓ CATALANA DE FUTBOL, demanem que la nostra presència a la RFEF sigui l'adequada a número de llicències i clubs catalans respecte altres territoris i que aquesta presència vagi més enllà d'una vicepresidència, que vist els fets, és decorativa i no està present en les decisions importants de la RFEF.

Des de la junta de la Unió Esportiva de Sants, volem que aquest comunicat serveixi per fer canvis profunds en la FCF i en la seva relació RFEF i si això no és possible, volem deixar clar davant del futbol català i, sobretot, davant la nostra massa social que no deixarem de lluitar per allò que creiem just i adequat pel nostre club.

Junta Directiva Unió Esportiva de Sants



Comunicat Unió Esportiva de Sants

Comunicat Unió Esportiva de Sants

Comentaris

Entrades populars