Terrassa i Manresa, finalistes de la XXXVI edició de l'Històrics

La informació ha estat extreta de torneigdhistorics.cat

Els egarencs i manresans han superat al Sants i al Sant Andreu i disputaran la gran final demà a les 18h al Municipal del Guinardó

Terrassa FC i CdE Manresa seran els finalistes de la XXXVI edició del Torneig d'Històrics del Futbol Català. El conjunt egarenc de Jordi López ha superat als penals a un combatiu Sants, després d'arribar als 90 minuts amb l'empat a zero inicial. Per la seva banda, el Manresa ha guanyat per 1-0, en un matx igualat i tens, amb gol d'Alex Sánchez al minut 44, i en el que els andreuencs han perdut a la segona part dos jugadors per expulsió i el Manresa el porter Pulido.

Terrassa FC 0-0 UE Sants (guanya el Terrassa per penals 4-1)

La primera semifinal ha començat amb un Terrassa amb molta intensitat i ganes de demostrar la seva superior categoria, amb tres bones ocasions en els primers minuts: Alex Fernandez, de falta, ha xutat alt (m.9), Servetti s'ha trobat una bona intervenció de Castelló (m.11) i Jordi Cano tampoc ha pogut superar el porter santsenc en una bona acció personal (m.16). El Sants estava ben plantat i buscava sortir al contracop per sorprendre els egarencs.

De nou, Marc Rodríguez ha fet lluir de nou a Castelló en un xut amb rosca (m.24) i els de Jordi López seguien insistint per tal de desnivellar el marcador, però el Sants també ho hauria pogut fer, primer en un xut de Franco que ha aturat bé Marcos (m.30), i posteriorment mitjançant Granero, amb un xut que ha sortit alt (m.42). Tot i les bones alternatives, amb una rematada final de cap de Servetti a la sortida d'una corner (m.44), el partit ha arribat al descans amb el resultat inicial.

La segona meitat ha començat amb una ocasió claríssima per la UE Sants. La pissarra ha funcionat i en un corner Iván García ha rematat de cap, tot sol, però Ortega ha fet una aturada en dos temps magistral quan ja es cantava gol (m.52). La reacció egarenca ha arribat per part del canari Aythami, que després d'una passada de Lucas ha vist com Pau Llasera li aturava el seu xut (m.58).

Sergi Mulero ha disparat al pal en una falta (m.64) i ha tornat a avisar que el Sants estava molt viu, però en els darrer tram de partit ha estat el Terrassa qui ha buscat amb més insistència la victòria. Aythami l'ha tingut al 89, però la semifinal, com l'any passat, s'ha definit per penals. En la tanda, al millor de cinc, els egarencs s'han imposat i són finalistes.

Fitxa tècnica: 0-0 (guanya el Terrassa per penals 4-1).

0 - Terrassa FC: Marcos (Ortega), Marc Rodríguez (Neeskens), Lucas Viña (Marc Muñoz), Óscar Vacas (Lucas René), Álex Fernández (Aythami), Morales (Adri Lledó), Marcos (Sergi Serrano), Vivancos (Kabore), Jordi Cano (Babanzila), Pablo Servetti (David Jiménez) i Spartalis (Lampsias).

0 - UE Sants: Guillem Castelló (Pau Llasera), Fedele (Dani Lucea), Guillem Viñas (Sergio Mulero), David Cura, Àlex Ruiz, Nil Hervías (Joan Rovira), Pau Caresía, Marc Gabaldón (Sergi Cadena), Franco González (Iván Sánchez), Iván García (Watanabe) i Marc Granero.

Gols: Sense gols

Àrbitre: Lluís Espallargas Casellas. Abans del partit s'ha guardat un minut de silencia per la mort de l'ex president del Terrassa Josep Vall.

UE Sant Andreu 0-1 CdE Manresa

La segona semifinal es presentava com un dels partits més interessants d'aquesta edició de l'Històrics, amb dos equips i estils molt atractius, però ha resultat força polèmica, amb tres expulsions, dues pel Sant Andreu i una pel Manresa.

El primer gran avís del partit ha estat una doble ocasió de Pau Darbra on Miguel Ramos s'ha mostrat providencial (m.25), i un minut més tard Javi López amb una rematada de cap ha estat a punt de donar el primer avantatge al Manresa de Ferran Costa, però el seu gol ha estat anul·lat per fora de joc.

El partit ha entrat en una fase de faltes i interrupcions fins al darrer minut de la primera part. Primer el Sant Andreu de Xavi Molist ha tingut una ocasió clara de gol amb un xut de Caballero que ha sortit fora per poc, i en l'acció següent ha arribat el primer gol de la tarda, quan Àlex Sánchez ha superat molt bé a Ramos i ha inaugurat el marcador (0-1, m.44). Els del Bages han marxat a vestidors amb aquest mínim avantatge.

Xavi Molist i Ferran Costa han tret artilleria pesant a la segona part, amb l'entrada de jugadors com Sergi Arranz i Josu per part quadribarrada, i de Noah o Jaume Pascual per part manresana, entre d'altres. Tots dos equips buscaven la final, i només iniciar-se la segona part Noah Baffoe ha vist com li anul·laven un gol per fora de joc (m.46).

Tots dos equips han buscat amb insistència el gol. Javi López, a la sortida d'un córner, ha vist com li treien la seva rematada de cap sota pals (m.62), però al minut 73, el partit ha canviat de forma substancial, amb l'expulsió de Josu Rodríguez (protesta) i Genís Blasco, en una acció on Javi López ha quedat estès a terra per un cop de Blasco.

Quan semblava que tot estava sentenciat, amb avantatge numèrica de dos jugadors pel Manresa, el porter manresà Pulido ha estat expulsat per agafar la pilota amb les mans fora l'àrea (m.83). Amb 10 contra 11, el Sant Andreu ho ha intentat de totes les maneres, però els bagencs són els finalistes.

Fitxa tècnica:

0 - UE Sant Andreu: Miguel Ramos (Jaime), Fassani (Noguera), Castillo (Guzmán), Sergi Vives (Sergi Arranz), Pau Morer (Marcos Morales), Alberto García (Genís Cargol), Pochito (Jordi Méndez), Iker Oltra (Genís Blasco), Guillem Trilla (Íker García), Guillem Pujol (Xavi Aparicio) i Caballero (Josu).

1 - CdE Manresa: Hurtado (Óscar Pulido), Toni Sureda (Iglesias), Àlex Sánchez, Pau Darbra (Pablo Fernández), Marc Cuello (Marc Martínez), David Acedo (Jaume Pascual), Biel Rodríguez (Noah), Javi López (Arnau Manzano), Pelegrín, Salva Torreño i Moha.

Gols: 0-1, Àlex Sánchez m.44

Àrbitre: Juan Manuel Martín Varas. Groga a Oltra, Alberto García, Aparicio, Pau Morer, Arranz, Jaume Pascual. Vermella a Josu Rodríguez i vermella directa a Genís Blasco.