La crònica de l'Albert Postils

La informació ha estat extreta de uesants.cat

La crònica de l'Albert Postils

3 Octubre,2022    Cròniques, General, Primer Equip

L'efectivitat rescata el Sants en una tarda de supervivència (2-2)

Malgrat arribar al descans per davant al marcador (1-2), capgirant el gol matiner del local Marc Anglès amb les dianes de Gabaldón i Ubón, els blanc-i-verds han acabat esgarrapant un empat al camp del Badalona. Walid, des de la banqueta, ha signat les taules en una segona part on el Sants s'ha dedicat exclusivament a resistir les envestides del rival per aconseguir el primer punt lluny de l'Energia.

Hi ha dies en què el futbol és un turment insuportable; en què la pilota és un objecte estrany, a perseguir en lloc d'administrar; i en què la supervivència s'imposa com l'únic remei pel desencís. El Sants, club acostumat a fer el cor fort en situacions adverses, va fer de l'efectivitat el seu cavall de batalla per esgarrapar un punt del feu del Badalona. I després de deixar enrere l'estocada de Marc Anglès amb un gol laberíntic de Gabaldón i un altre més artístic d'Ubón, quan el Sants endevinava la clariana d'una tarda envaïda pels núvols, el revulsiu Walid va privar els blanc-i-verds del seu primer triomf a domicili. Amb el xiulet final, una aroma de desconcert: de no saber si celebrar el punt o sentir alleugeriment per evitar una derrota que va treure el cap en el crepuscle.

Badalona i Sants no s'enfrontaven en partit de lliga des del segle passat. Senyal del curs històric de dos clubs centenaris que han deambulat per diferents categories fins a acabar coincidint en la present temporada, amb el descens de l'equip escapulat i la permanència amb suspens dels santsencs. Malgrat la llunyania dels precedents, l'encontre no podia escapar de la sensació d'estar immers en el dia de la marmota.

En pretemporada, ambdós conjunts ja s'havien batut en duel fins a dues vegades. I el Sants, amb un empat i un triomf al sarró, va trepitjar la gespa de l'estadi amb la convicció de qui creu conèixer les filies i les fòbies del rival. Més encara quan, a les files del conjunt badaloní, desfilaven cares de vells coneguts com Miguel Martínez, Adri Prado, Batalla i Zaid. Aquest últim, l'únic en no participar de l'onze titular de Santi Álvarez.

Però la saviesa popular sempre està esperant a la cantonada, aquesta vegada per advertir que mai no acabes de conèixer del tot l'altre. I el Sants, amb la son a les orelles, només va poder-se encomanar a les pregàries per protegir-se d'un Badalona disfressat de piconadora.

Peña, com si tingués una juguesca amb un físic per desafiar la velocitat de la llum, va donar aviat la benvinguda al debutant Dani Jodar. El lateral, després de deixar enrere els problemes amb el transfer, va veure com el calvari tenia la seva prolongació sobre el terreny de joc. I en una pèrdua seva en zona prohibida, Peña va arreplegar la pilota per enviar-la al travesser. La providència va fer que el bot no traspassés la línia de gol i Pau Llasera no va poder fer res més que empassar saliva.

Insatisfet, Peña va tornar aviat a la càrrega i va tornar a deixar enrere Dani Jodar, emulant la frustrant persecució del coiot i el Correcamins, per acabar cedint una passada deliciosa a Marc Anglès. El migcampista local, desembarcant des de segona línia, va batre a plaer la porteria santsenca i va tenyir de negre un començament nefast.

De la remuntada santsenca a la reacció badalonina

Semblava difícil escapar del forat negre en què s'havia instal·lat el Sants, orfe de possessió i desterrat de l'àrea contrària. Però del no-res, en va acabar naixent una remuntada tan incrèdula com engrescadora. Amb la pilota aturada com el company de viatge més lleial, Gabaldón va acabar convertint en or un joc rocambolesc de rebots al que només hi faltava la melodia de Benny Hill.

De la bonaventura de Gabaldón, golejador també en la passada jornada contra el San Cristóbal, es va contagiar tot el conjunt blanc-i-verd. I enmig d'un partit que semblava destinat a mastegar sorra, Ubón va agafar el pinzell per invocar la bellesa enmig de la lletjor generalitzada. En un contraatac que semblava condemnat al fracàs, Franco es va desfer de dos rivals amb un barret miraculós per assistir Ubón, la mirada del qual a l'escaire contrària va esdevenir un dolç presagi: una diana de bandera en què Froi ja se sabia condemnat des del primer moment.

Els futbolistes blanc-i-verds, mig desconcertats mig eufòrics, es feien creus del que reflectia el precari marcador de l'estadi. Una remuntada nascuda d'una efectivitat insuperable, d'un equip per a qui el gol ha deixat de ser un problema i que ara gestiona en l'opulència.

Però al segon temps, els dimonis es van tornar a abalançar sobre el Sants. L'escarment contra el San Cristóbal no va ser tal i l'equip de Borja López tampoc va saber gestionar l'avantatge al marcador. Els santsencs van recular fins a arreplegar-se al voltant de Pau Llasera i el Badalona, que des de la banqueta feia desfilar la dinamita d'homes com Ibuki, Zaid o Walid, es va limitar a esperar a que la lògica caigués pel seu propi pes.

El Sants no en va tenir prou amb els reflexes felins de Pau Llasera, que passada l'hora va treure una rematada a boca de canó. Tampoc amb la picada d'ullet de la fortuna, que va desviar un xut franc de Zaid per sobre el travesser i que va despistar la trajectòria d'un cop de cap del gegant Suzuki. I Walid, que no portava ni un sol minut sobre la gespa, va desfer el malefici amb un toc d'esperó a centrada d'un redimit Zaid, que abans havia deixat clavat com una estaca al malaguanyat Dani Jodar.

Els escapulats, envalentonats fins al punt de creure's capaços de tornar la remuntada al Sants, van continuar posant a prova la resistència rival. Però els santsencs, en una tarda en què la pilota semblava de plom i el desconcert ho impregnava tot, va acabar rescatant un empat estrany al feu badaloní.

Una crònica d'Albert Postils i fotos de la UE Sants

BADALONA: Froi; Adri Prado, Batalla, Alavedra, Iván Bravo; Carlos Martínez (Ibuki, 71'), Marc Anglès (Albert Ruiz, 71'), Miguel Martínez; Peña (Zaid, 63'), Suzuki (Walid, 76') i Bilal (Arnau Roca, 71').

SANTS: Pau Llasera; Cura, Sergio Paz, Alex Ruiz, Dani Jodar; Sergi Cadena, Gabaldón (Nil Hervías, 71'); Caresia (Granero, 63'), Iván García, Ubón (Pauner, 78'); i Franco (Hicham, 78').

GOLS: 1-0 (Marc Anglès, 7'), 1-1 (Gabaldón, 19'), 1-2 (Ubón, 36'), 2-2 (Walid, 76').

ÀRBITRE: Jordi Delgado Mora (Barcelona). Grogues als locals Marc Anglès, Batalla, Walid, Adri Prado i Miguel Martínez i als visitants Caresia, Ubón, Alex Ruiz i Iván García.

Comentaris

Entrades populars