Un dia havia d'arribar

La informació ha estat extreta de ceeuropa.cat

06 Novembre 2022 Àngel Garreta Cròniques Primer Equip Masculí Lliga

Vuit partits seguits guanyant. Fins aquí el rècord inicial de l'Europa a la lliga després de perdre avui (2-1) al camp del Sants.

Lliga · Jornada 9 · 06/11/22 · 12:30 h. · Camp de l'Energia · 200 espectadors

SANTS 2 - 1 EUROPA

Normalment les ratxes s'acaben el dia menys pensat i contra el rival que no t'imagines. Dit i fet. A l'Energia, un Europa que ha generat suficients arribades, domini i ocasions com per marxar amb un triomf, s'ha trobat amb la derrota davant un Sants motivat, ben posicionat sobre el terreny de joc, intens i que, mostrant una gran efectivitat, ha fet dues dianes en les tres ocasions clares que ha tingut. Com en els darrers anys a Sants, gran presència de seguidors de l'Europa, que no han deixat d'animar en cap moment, tampoc en la derrota final.

Primera part

L'inici del partit ha estat clarament gracienc, amb Kilian tenint la primera i molt clara opció de gol al minut 6 en un xut on gairebé era més difícil enviar-la fora que dins. Amb tot, el 'Tigre' ha trobat premi al seu gran inici de matx cinc minuts més tard, quan una dolenta sortida del porter Castelló (enduent-se per davant Adri Gené) ha acabat amb la pilota morta per a un Kilian que no ha perdonat el 0-1.

L'Europa ha seguit fidel al seu propòsit i ha anat a buscar el segon. El mateix Kilian ha fet diana al minut 20, però el seu gol no ha pujat al marcador per clar fora de joc. Quan millor estava l'Europa, el Sants ha empatat el partit en la primera ocasió que ha tingut amb cara i ulls: pilota per Ivan Garcia al vèrtex de l'àrea petita on, tot i l'oposició de dos jugadors de l'Europa lliscant per terra, s'ha acabat quedant amb el cuir per fer un xut que ha anat a parar al fons de la xarxa.

L'equip escapulat podria haver marxat amb avantatge al descans gaudint de fins a tres ocasions, però no ha volgut entrar ni un xut d'Adri Gené des de la frontal, refusat pels punys del porter, ni tampoc dues opcions gairebé seguides: un mà a mà de Pau López rematant al cos de Castelló i un xut creuat de Kilian, després d'un barret a un defensa, que no ha trobat la diagonal del segon pal i s'ha perdut per la línia de fons.

Segona part

L'inici de la segona meitat ha dibuixat un Europa igual que havia acabat el primer temps, buscant un segon gol per ampliar diferències. Kilian ha gaudit, ben d'hora, d'una rematada que ha anat a parar al lateral de la xarxa. El mateix Kilian, de cap, no ha encertat a trobar porteria uns instants després.

Al minut 58, l'Europa ha reclamat unes clares mans dins l'àrea a xut d'Alberto, però l'àrbitre no ho ha valorat com a castigables. Passada l'hora de joc, Sergi Pastells ha xutat creuat, el porter ha refusat el cuir i, en segona instància, Castell ha rematat al lateral de la xarxa. L'Europa ha buscat la diana sense premi.

Qui si ha rebut el seu premi és el Sants, que ha aprofitat una falta lateral per a que Sergi Cadena, de cap, fes arribar la pilota al fons de la xarxa del pal llarg. Cop dur per un insistent Europa al qual se li ha girat la truita en la segona ocasió clara d'un Sants que, després, ha perdonat el 3-1 en un mà a mà on Marc Vito n'ha sortit triomfant. Fins al final, cap clara ocasió per empatar el matx. El 2-1 no s'ha mogut.

La fitxa tècnica del partit

SANTS: Castelló, Sergio Paz, Cura, Pau Caresia, Sergi Cadena, Franco (Hicham, 91'), Ivan Garcia (Ubón, 79'), Ivan Tébar (Cuatrecases, 67'), Gabaldón (Àlex Ruiz, 67'), Granero (Jodar, 79') i Rayo.

EUROPA: Marc Vito, Sergi Pastells, Mario, Cano (Prats, 78'), Campeny, Alberto (Molins, 64'), Pau López, Castell, Adri Gené (Joel Arimany, 64'), Kilian i Aliaga.

ÀRBITRE: Óscar Carballo Vázquez (Barcelona), assistit per Víctor Gómez Díez i Alfonso García Calbo (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Castelló, Sergio Paz, Cura, Franco i Rayo (Sants) i a Marc Vito, Pau López i Joel Arimany (Europa).

GOLS: 0-1 (Kilian, 11'); 1-1 (Ivan Garcia, 29'); 2-1 (Sergi Cadena, 78').

Incidències

Tercera RFEF, Grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Galeano, Joel Ruiz, Vilamitjana i Nolla (lesionats) i Carlos (sancionat).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Els jugadors del Filial Manel, Pol Aldabó i el porter Martí i el jugador del Juvenil A Mesfin / Pels Sants han restat a la banqueta: Àlex Pauner i el porter Pau Llasera.

Partit disputat amb sol i intensa calor.

Primer partit on l'Europa no suma els tres punts en aquesta lliga. La derrota deixa en 8 partits seguits guanyant la ratxa inicial de l'Europa, la millor de la història comptant des de la jornada 1 de l'inici de qualsevol campionat. Abans de l'inici del partit, l'Europa, de mans del president Víctor Martínez, ha entregat una placa a la UE Sants amb motiu del seu Centenari. Important presència de seguidors de l'Europa, més de la meitat dels espectadors presents.