La crònica de l'Albert Postils

La informació ha estat extreta de uesants.cat

La crònica de l'Albert Postils

2 febrer, 2023    Cròniques, General, Primer Equip

El Sants perd contra el Badalona (0-2) i deixa escapar una gran  oportunitat per mirar de lluny el descens

Després de la gesta contra el San Cristóbal, el conjunt blanc-i-verd ha interromput la seva bonaventura el dia que podia donar un cop de puny sobre la taula. Els santsencs han caigut contra un rival directe de la zona baixa com el Badalona, que n'ha tingut prou amb dues urpades de Suzuki i de Velasco per endur-se el partit. El relat hauria pogut ser un altre si el batzac de Cadena al segon temps -amb 0-1 al marcador- no s'hagués topat amb el pal. Però no ha estat el dia per als de Borja López, que es compliquen l'existència i redueixen a dos punts la distància amb el descens.

El dia que buscava alleugeriment, el Sants es va quedar sense aire. D'haver guanyat, els santsencs haurien deixat el Badalona, rival directe per la permanència, a vuit punts de distància. Però del que hauria pogut ser al que va acabar sent ben bé es va obrir un abisme. L'equip blanc-i-verd, inoperant en atac i víctima de l'efectivitat visitant, va sumar la tercera derrota a casa davant el conjunt escapulat per tornar a comprimir una classificació que treu fum a la part baixa. Els de Borja López, per a més inri, van veure com Dani Jodar acabava expulsat per protestar des de la banqueta un arbitratge estrident a l'Energia.

Va costar de veure, el partit. La pilota es movia per tot arreu menys per les àrees. Sobretot la del Badalona, ja que el Sants es va comportar com un equip estèril en zona ofensiva. I això que Borja López va repetir la confiança en els mateixos onze herois que van donar la campanada al Municipal Ca N'Anglada, però ni Caresia ni Franco ni Hicham Benamar van tenir un bon dia.

El Badalona tampoc va fer cap meravella, és veritat. Però va ser aprofitar el seu moment. En la primera i única arribada del primer acte, Suzuki va agafar l'esquena de la defensa blanc-i-verda per citar-se amb Guillem Castelló. D'aquest duel de gegants en va sortir vencedor el davanter escapulat, que va burlar la sortida del porter per acabar marcant a porteria buida.

Sense saber com ni per què, el Sants tornava a començar un partit per darrere al marcador. Però ni tan sols aquesta circumstància va esborrar de la intranscendència de l'encontre. L'apatia de la gespa, d'altra banda, era la mateixa que transmetia l'Energia, en silenci i sense ànima en un partit que es preveia trepidant.

Del pal de Cadena a la sentència de Velasco

Borja López va fer tot el que estava a les seves mans per sacsejar el partit. Iván García i Ubón van entrar al descans i sobre la gespa van acabar desfilant tots els arguments ofensius del Sants, amb Granero i Obispo completant la nòmina d'atacants. Però no hi havia manera.

Si bé el segon temps es va jugar en la meitat de camp del Badalona, Froi, el porter del conjunt badaloní, seguia com a convidat de pedra. L'única escletxa que va trobar el Sants va ser a través de Cadena, l'home més destacat dels blanc-i-verds. El migcampista va recollir una pilota al balcó de l'àrea per allotjar-la a l'escaire de la porteria visitant, amb tanta mala sort que va acabar impactant al pal i, després, a l'esquena de Froi per acabar tot plegat en córner.

A partir d'aleshores, els santsencs van carregar amb la fantasia de què hauria passat si aquella esfèrica hagués entrat. I, en aquest desconcert, el Badalona va aprofitar per donar el cop d'efecte definitiu amb una gran definició de Velasco, que va ajustar al màxim per fer estèril l'estirada de Castelló.

Per si el Sants no havia acumulat prou desgràcia, en el tram final va veure com l'àrbitre Gómez Meneses expulsava Dani Jodar per renegar des de la banqueta. Va ser la culminació d'un diumenge desafortunat a l'Energia, en què els santsencs, acostumats a donar el millor de si en situacions adverses, no van saber gestionar el fet d'arribar al partit en una dinàmica favorable. Ara espera tot un Sant Andreu al Narcís Sala, un ecosistema ideal perquè el Sants recuperi el seu esperit de remar a contracorrent.

Una crònica d'Albert Postils i fotos de la UE Sants

SANTS: Castelló; Cura, Sergio Paz, Rayo, Dani Jodar (Obispo, 77'); Cadena, Cuatrecases, Gabaldón (Iván García, 46'); Caresia, Hicham Benamar (Ubón, 46') i Franco (Granero, 82').

BADALONA: Froi; Prado, Salcedo, Batalla, Iván Bravo (Arnau, 66'); Velasco (Alavedra, 89'), Miquel Porta, Marc Anglés, Ibuki (Bilal, 80'); Suzuki (Khalid, 66') i Zaid (Carlos Martínez, 80').

GOLS: 0-1 (Suzuki, 20'), 0-2 (Velasco, 75').

ÀRBITRE: Alex Gómez Meneses (Barcelona). Ha expulsat al local Dani Jodar i ha amonestat amb groga als locals Ubón, Rayo i Cura i al visitant Marc Anglés.

Comentaris

Entrades populars