La informació ha estat extreta de ceeuropa.cat

12 Març 2023 Àngel Garreta Cròniques

Primer Equip Masculí Lliga

Adnane dedicant un gest a les càmeres del club després del seu golàs Maria Vidal

Un gol estelar d'Adnane per tot l'escaire al minut 94 de partit fa esclatar de joia l'estadi davant el Sants (1-0).

EUROPA 1 - 0 SANTS

Si Adnane fos argentí, podríem dir aquella frase tant gastada de 'qué bueno que viniste!'. L'aposta que l'Europa va fer per aquest talent que militava al Vilassar de Mar B, ha donat els seus fruits en les darreres jornades. Adnane, que ha jugat només uns pocs partits amb el Filial, ja va donar les dues assistències dels gols de la setmana passada i avui ha deixat els punts a casa, quan més ho necessitava l'equip, per a conservar la primera plaça.

Primera part

Cal ser honestos i dir que l'Europa ha fet un dels, possiblement, més fluixos partits de la temporada i en un moment del campionat on l'equip no es pot permetre afluixar. El conjunt gracienc, que està arrossegant lesions, sancions i algunes ensopegades en partits de la lliga durant aquest inici de 2023, no ha tingut claredat en el joc ni inspiració en atac davant un Sants molt i molt defensiu però que, a base de treball, semblava que acabaria sumant un punt vital també pels seus interessos.

En els primers instants del matx, l'Europa ha intentat dur el pes del joc, sortint des del darrere, però sense idees clares a partir de tres quarts del camp rival. La primera ocasió de l'encontre ha arribat al minut 9, quan Adnane ha assistit Kilian fent una sotana per sota les cames d'un defensa i on el '19' dels graciencs ha acabat creuant massa el cuir. Al quart d'hora, Boriko, des de 25 metres, ha xutat a quatre pams de l'escaire.

El derbi no ha agafat ritme en cap moment. Partit lent, difícil de digerir. Amb tot, Adnane, segurament el jugador més inspirat avui, ha passat per a Boriko, qui ha obligat al porter visitant a volar per refusar el cuir. Una falta amb rosca molt tancada executada per Carlos i amb bona intervenció del porter Castelló, ha estat la darrera acció del primer temps.

Segona part

La represa no ha variat en sensacions. Amb tot, l'Europa ha tingut alguna arribada, fins i tot involuntària, com una passada d'un defensa al porter que semblava una acció intrascendent i on s'ha complicat la situació pels santsencs. Aliaga ha arribat a connectar el xut, però el cuir ha rebotat al cos del porter.

Amb el Sants tancadíssim als tres quarts de camp propi, l'Europa ha estat lent en la transició de pilota, poc profund i ha penjat massa pilotes a l'àrea sense avantatge en el salt pels rematadors. El derbi ha començat a fer pujada pels escapulats, que veien que les opcions de marxar de l'estadi només amb un punt començaven a ser molt altes.

En el quart dels quatre minuts d'afegit, Campeny ha passat el cuir a Adnane a 25 metres de la porteria. El davanter, sense pensar-s'ho, ha engaltat un xutàs amb l'esquerra que s'ha colat per l'escaire de la porteria davant el deliri de la grada. L'esclat pel gol, afirmen alguns, s'ha arribat a sentir des del carrer Pi i Margall. Com sigui, més que mai aquests són tres punts d'or.

La fitxa tècnica del partit

EUROPA: Marc Vito, Cano, Campeny, Nolla (Ricki Vidal, 76'), Pau López, Kilian, Carlos (Joel Lasso, 66'), Aliaga, Boriko, Adnane i Morlans (Sicu, 54').

SANTS: Castelló, Lucea, Paz, Cura, Cadena, Franco (Hicham, 83'), Cuatrecases (Ubón, 83'), Ruiz, Gabaldón (Caresia, 60'), Granero (Tébar, 71') i Rayo.

ÀRBITRE: Enric Bureu Méndez (Barcelona), assistit per Efrain Molina López i Toni Fontova Cerdà (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Eric Rodríguez -segon entrenador- (Europa) i a Paz -dues i expulsió minut 89-, Ruiz i el tècnic Borja López (Sants).

GOLS: 1-0 (Adnane, 94').

Incidències

Tercera RFEF, Grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Mario, Vilamitjana, Adri Gené, Castell, Alberto i Iván Blanco (lesió), Sergi Pastells (sanció) i Molins (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Galeano, Prats, Pol Aldabó i el porter Joel Ruiz / Pel Sants han restat a la banqueta: Dídac, Mauro i el porter Llasera.

Partit disputat a ple sol i una calor pròpia de l'estiu.

Minut de silenci en memòria de l'àvia del tècnic santsenc Borja López i pels tres jugadors morts en accident de trànsit que formaven part de la base del CF Camarles.