Sants - Pobla de Mafumet

U.E. Sants - C.F. Pobla de Mafumet
El partit
U.E. Sants
C.F. Pobla de Mafumet
Tercera RFEF Grup V (Jornada 29 - Temporada 2022/2023) - 16/04/2023 17:00
El proper dia 16 d'abril a les 17:00 la U.E. Sants afrontarà el vint-i-vuitè partit de la temporada 2022/2023, al Grup V de la Tercera RFEF, penúltim partit de lliga, l'últim a casa, jugant contra el C.F. Pobla de Mafumet. El partit es disputarà al Camp de L'Energia, i serà dirigit pel col.legitat Albert Manrique Tomás, assistit per Efraín Molina López del col.legi d'Osona i Pau Gené Mora, del col.legi de Lleida com l'arbitre principal.
Lloc del partit
Camp de L'Energia
Carrer de l'Energia, 25 (Barcelona)

Camps de futbol en un mapa més gran
Col.legiats
Arbitre principal: Albert Manrique Tomás
Arbitre Assistent 1: Efraín Molina López
Arbitre Assistent 2: Pau Gené Mora
El col.legiat Albert Manrique Tomás ens ha arbitrat un parell de vegades, mai a l'Energia, i l'ultim cop va ser el novembre passat. L'assistent Efraín Molina López ha estat com a mínim un parell de cops a l'any a la banda dels partits del Sants des de 2016. Aquesta temporada ho farà per tercer cop, com ja va fer a les jornades 16 i 24. I per contra Pau Gené Mora serà el seu primer partit amb els santsencs.
Els de casa
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants

Vint-i-novè partit del Sants de la temporada 2022/2023, 5 victòries 8 empats i 15 derrotes, penúltim partit de lliga, l'últim de la temporada a l'Energia. Ho farem sent els cuers de la categoria, amb una petita possibilitat de mantindre la categoria esportivament, que passa per guanyar els dos partits que resten, i fem el que fem, gairebé amb el descens assegurat quan s'apliquin els descensos de Segona Federació. La jornada passada vam fer un bon partit, i ens vam endur un meritori punt de Tona, però el Vilassar de Mar va guanyar i ens ha relegat a l'ultima posició de la taula.
Des de fa quatre jornades estava clar que l'única manera de sortir de les places de descens directe era a base de victòries, però el Sants no guanya des del 22 de gener. El Sants està quatre punts del Vilafranca, que es qui marca la salvació, tenint en compte que en cas d'empat a punts els vilafranquins quedarien per sobre, per tant el Sants està obligat a fer cinc punts dels sis que queden. I l'única manera es amb dues victòries. Això només te validesa si en els dos partits que resten de lliga el Vilafranca no en fa mes d'un punt, la Rapitenca no en fa mes de dos i Vilassar no en fa mes de quatre. Traslladat a aquesta jornada vol dir, que si el Sants no guanya o Vilafranca o Rapitenca guanyen, el Sants matemàticament haurà perdut la categoria.
Si d'aquí a dos jornades estem salvats serà en l'ultima posició, llavors hauríem de mirar els descensos i ascensos, i ara mateix a Segona RFEF, al grup 3, Olot i Prat tenen molts números per perdre la categoria i no es poden descartar Lleida i Badalona. Però en el grup 5, on està "desterrat" el Cerdanyola, també està al fil de perdre la categoria. Així que la salvació passa per una gegantina carambola de factors, per tant el millor seria anar amb tot a per la victòria en aquestes dues jornades, i que passi el que hagi de ser.
Per la resta Europa i Sant Andreu encara es juguen l'ascens directe. Europa, Sant Andreu i Peralada son els únics que saben segur que en el pitjors dels casos jugaran la promoció d'ascens. Hospi, San Cristóbal, Castelldefels, Girona, Pobla i Montañesa han de treure el màxim de punts per assegurar-se alguna plaça en la promoció. La Grama està al mig, es l'únic que no pot optar a res, i ho te complicat per avançar una posició per evitar problemes descensos compensats. El Tona te que puntuar per no patir per aquests descensos, ja que perdre la categoria seria una carambola molt gran. La resta Badalona, Vilafranca, Rapitenca, Vilassar i Sants hem de jugar per salvar la categoria en el camp i situar-nos el millor possible per evitar els descensos. Mes ajustat impossible.
La jornada passada vam fer un gol, l'Álex Ruiz, qui el diari Sport ha col.locat en el seu onze ideal de la jornada, de penal per tant els golejadors queden així:

6 gols: Sergi Cadena
5 gols: Cristian Ubón
3 gols: Franco, Hicham i Pol
2 gols: Gabaldón i Álex Ruiz
1 gol: Iván García, Cura i Dani i Sergio Paz

En Pau va tornar a repetir titularitat i El mundo deportivo l'ha col.locat en el seu onze ideal de la setmana, i va encaixar un gol mes, així son 19 gols en 8 partits i la mitja es d'un gol encaixat cada 38 minuts. En Castellò es queda amb els seus 35 gols encaixats en 19 partits, un gol cada 48 minuts.

L'ultima jornada van veure targeta Álex Ruíz, Gabaldón, Sergio Paz i Tébar, la seva primera en tota la temporada, i no tindrem cap baixa per sancions. Així les targes continuen així:
9 grogues: Cura
8 grogues: Iván García i Marc Rayo
6 grogues: Caresia, Sergio Paz, Álex Ruíz i Gabaldón
4 grogues: Franco, Granero, Cristian Ubón, Sergi Cadena i Borja López (entrenador)
3 grogues: Castelló
2 grogues: Hicham
1 groga: Dani Lucea, Nil Hervías, Pol i Tebar
1 vermella: Cristian Ubón i Dani Jodar

web: uesants.cat
twitter: @uesants
wikipedia: ca.wikipedia.org
El rival
Club de Futbol Pobla de Mafumet
C.F. Pobla de Mafumet
C.F. Pobla de Mafumet

Ja existeixen registres d'un equip de futbol a la Pobla de Mafumet al 1940, tot i que l'equip com tal no es fundat fins al 1953 i federat al 1962. Els seus colors han anat variant en el temps, del blaugrana, al verd-i-blanc, i fins el 2007 amb una samarreta on la meitat era verda i l'altre vermella. Però des de el 2007, quan van arribar amb un acord amb el Nàstic de Tarragona, els seus colors es van apropar mes els seus, així la samarreta passa a ser vermella, els pantalons i les mitges blanques. Tot i el mig segle dels pobletans no ha estat fins el segle XXI que tots dos equips han començat a trobar-se, i pel moment sempre amb millors resultats pels santsencs. En aquest punt de la temporada, la Pobla (11 victòries, 7 empats i 10 derrotes) te possibilitats molt llunyanes per accedir a places de promoció d'ascens, i passen per guanyar els dos partits que resten i esperar. Així que de tots els rivals per guanyar no es el pitjor, com ho serà el de l'ultima jornada jugant a Peralada que si és jugarà el estar o no en aquestes places. L'ultim partit contra la Pobla va ser un empat a 0 al desembre (1). En canvi l'ultim partit jugat a l'Energia va ser favorable pel Sants (2), amb un solitari gol de Gonzalo, però el de millor record pels santsencs es del 2020, quan vam guanyar per 4 a 0 amb gols de Guille, Frabregat, Marcos i Juli (3).

Comentaris

Entrades populars