L'Esport Club s'estrena a la Lliga Elit amb l'ambició de lluitar per l'ascens

La informació ha estat extreta de somgranollers.cat


L'Esport Club s'estrena a la Lliga Elit amb l'ambició de lluitar per l'ascens

Diumenge enceta una nova temporada i s'estrena contra el Sants

Esports

Dijous, 14 de setembre de 2023 | 18:00h

José Luis Rodríguez Beltrán

L'Esport Club Granollers manté l'objectiu de lluitar per l'ascens a la Tercera Federació. El projecte exitós de David Vilajoana té continuïtat després de l'ascens de la campanya passada a la Lliga Elit, que és la nova divisió entre la Tercera Federació i la Primera Catalana. L'equip s'estrenarà diumenge en la nova divisió, davant la seva afició, amb l'objectiu de sumar els primers tres punts contra el Sants.

Ja fa dues temporades que l'Esport Club va perdre la Tercera Divisió i des d'aleshores la voluntat del club ha estat recuperar la categoria estatal. La temporada passada es va fer complicat amb la reestructuració de les lligues territorials catalanes per la nova divisió. Tot i això, l'equip va celebrar un ascens, de mínims, a la nova màxima categoria catalana -només el primer classificat pujava a Tercera-. "Crec que el fet que sigui una nova categoria fa que tingui un punt de desconeixement. En realitat, no saps el nivell dels equips, però hem de ser optimistes i anar a buscar les màximes cotes", assenyala el tècnic David Vilajoana, que destaca l'objectiu de l'equip: "amb la plantilla que tenim, hem de lluitar per les posicions capdavanteres. Hem de lluitar per la zona alta". En la lliga Elit, els dos primers classificats pujaran a Tercera i el tercer farà una promoció.

Entre els rivals hi ha equips històrics, com ara el Palamós, el Figueres, el Vic o el Sants, que és el primer contrincant. "És l'únic equip [Sants] que baixa de la Tercera, per tant, ha de ser un rival complicat. Manté alguns jugadors de l'any passat i es farà difícil", creu Vilajoana, que a més, augura una temporada molt complicada per l'alt nivell competitiu: "Tots els equips que hi ha, excepte el Sants, van lluitar l'any passat per pujar a la Tercera. Així que no crec que hi hagi cap equip despenjat en la classificació".

Una llarga pretemporada

La pretemporada de l'equip s'ha fet llarga perquè va començar a principis de l'agost amb un equip que s'ha renovat pràcticament del tot. "L'equip ha anat de menys a més", aclareix Vilajoana. Dels últims partits, a casa va guanyar contra el Vilassar de Mar (1-0) i el Sant Pol (2-0), mentre que a domicili va perdre contra l'Argentona (4-1) i la Grama (1-0). "Els nois han treballat molt bé i tot ha sortit segons el que havíem previst. Tampoc hem de lamentar cap lesió important. Tenim ganes de començar ja", diu Vilajoana, que diumenge tornarà a veure com roda la pilota en un partit oficial des que el curs passat al maig celebrés l'ascens a la Lliga Elit.

Comentaris

Entrades populars