Sants - Santboià

U.E. Sants - F.C. Santboià
El partit
U.E. Sants
F.C. Santboià
Lliga Elit (Jornada 4 - Temporada 2023/2024) - 08/10/2023 12:30
El proper dia 8 d'octubre a les 12:30 la U.E. Sants disputarà la quarta jornada de la Lliga Elit jugant contra el F.C. Santboià. El partit es disputarà al Camp de L'Energia, i serà dirigit pel col.legitat Joan García Colomer, del col.legi Penedès-Garraf, assistit per Adrià Sangra Miquel i Marc Esteban Bote, tots dos del col.legi de Lleida.
Lloc del partit
Camp de L'Energia
Carrer de l'Energia, 25 (Barcelona)

Camps de futbol en un mapa més gran
Col.legiats
Arbitre principal: Joan García Colomer
Arbitre Assistent 1: Adrià Sangra Miquel
Arbitre Assistent 2: Marc Esteban Bote
El de Joan García Colomer serà el seu primer partit com a arbitre principal en un partit del Sants, ja que anteriorment ja hi ha estat com assistent en altres tres partits. Mentre per Adrià Sangra Miquel serà el seu primer partit amb els blanc-i-verds, el seu company Marc Esteban Bote ja ha estat un parell de vegades a la banda.
Els de casa
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants

En el tercer partit a la Lliga elit va arribar el primer punt, també vam aconseguir 90 minuts amb la porteria a zero, i tot que un empat sap a poc, som els primers en endur-nos un punt del camp del Rubí en els últims dinou partits allà disputats. Un camp fàcil no era. Per meritori que sigui l'empat, no hem avançat gaire en la classificació i hem passat de ser últims a ser avant penúltims empatats a punts amb el penúltim, l'Horta, però per davant d'ells ja que portem un gol mes marcat. Ja no queda cap equip am ple de victòries, i al cap davant van Lloret, Europa B i Can Vidalet, amb els mateixos punts només separats pels gols average. I tancant la taula el Figueres que ha perdut els tres partits. El Diari Sport ha col.locat aquesta setmana a Javi Boza dins del seu onze ideal de la jornada i El mundo deportivo, a fet lo mateix amb Nico Martínez i Sergio Peña.

La llista de golejadors es queda com estava:
1 gol: Martí, Óscar Fernández.

I la de gols encaixats també, destacant que la setmana passada ja hi era el Pau Llasera a la banqueta, per tant l'Iker Camacho s'enduu el 100% dels gols rebuts però millorant la mitja de temps amb la porteria a zero:
Iker Camacho: 5 gols en 3 partit (1 gol cada 150 minuts)

L'equip va veure cinc targes grogues, una d'elles, de nou, a la banqueta al segon entrenador:
3 targes grogues: Jon Luna.
2 targes grogues: Álex Ruiz.
1 targeta groga: Dani Lucea, i Javi Boza, Borja Montejo, Cura, Escayola i Sergio Fernández (segon entrenador).

El rival
Futbol Club Santboià
F.C. Santboià
F.C. Santboià

Equip fundat al 1908, amb el nom de Foot-ball Club Samboyano, però no va ser fins set anys desprès que es van inscriure a la Federació. Entre 1915 i 1922 va guanyar tots els campionats que va disputar al Baix llobregat. Al 1922, va canviar el seu nom per Foot-ball Club Samboià, en el 1930 van canviar el Samboià per Santboià, i després de la Guerra Civil es va veure obligat a adoptar el nom de Club de Fútbol Samboyano. Ha jugat força temporades a Tercera, la primera va ser 1956/1957, inclús en la 2010/2011 ho va fer a Segona B. Un cop acabada la dictadura ja adoptaria el nom que duu avui en dia Futbol Club Santboià.
El Santboià te 14 anys mes que el Sants, però la primera vegada que es van trobar va ser al Campionat de Catalunya de 1931, empat a zero al camp del carrer Galileu (1). Van jugar unes sis vegades fins a meitat dels anys 30, i no es van tornar a retrobar fins a principis del 70, excepte dos partits quan es van creuar a Tercera en la temporada 1960/1961. A partir del 1972, s'han trobat un munt de vegades no passant mes de cinc anys sense enfrontar-se. I ara es compleixen una mica de tres anys des de l'ultim partit, on el Santboià ens va guanyar a l'Energia, 0 a 1, en un partit de Tercera (3). Per trobar l'última victòria del Sants, a casa, contra el Santboià hem d'anar fins el 1996 (2). On el Santboià va acabar amb dos expulsats, un d'ells el porter, però es el partit en el que Manolo Castillo va jugar per última vegada de blanc-i-verd a Magoria.
El Santboià juga aquest any la Lliga elit desprès d'haver estat, la temporada passada, quart en el seu grup de Primera Catalana. Aquesta lliga Elit no li prova molt millor que el Sants, ja que son l'equip que ocupa la posició just per davant dels santsencs, ha empatat dos partits i ha perdut l'altre. Amb un únic gol a favor. El Sants ha de començar a guanyar, ho fem a casa, amb un rival que sempre ha estat dur en les últimes temporades, però ja ni ells ni nosaltres som el que érem, així que no hi ha gaire excuses per no sumar la primera victòria de la temporada.

Hemeroteca
(2) Sants-Santboià 3-0 El mundo deportivo (pàg. 38) (13/05/1996)

Comentaris

Entrades populars