Sabadell B - Sants

C.E. Sabadell F.C. B - U.E. Sants
El partit
C.E. Sabadell F.C. B
U.E. Sants
Lliga Elit (Jornada 11 - Temporada 2023/2024) - 24/11/2023 16:00
El proper dia 24 de novembre a les 16:00 la U.E. Sants disputarà la onzena jornada de la Lliga Elit jugant contra el C.E. Sabadell F.C. B. El partit es disputarà al Camp de futbol Municipal Olímpia, Sabadell, i serà dirigit pel col·legiat Antonio Berzosa Carballo, assistit per Aleix Solé Tosas i Pau Barnils Delgado, tots tres del col·legi de Tarragona.
Lloc del partit
Camp de futbol Municipal Olímpia
c/ de l'Apúlia, 40 (Sabadell)

Camps de futbol en un mapa més gran
Col.legiats
Arbitre principal: Antonio Berzosa Carballo
Arbitre Assistent 1: Aleix Solé Tosas
Arbitre Assistent 2: Pau Barnils Delgado
L'arbitre principal Antonio Berzosa Carballo, serà la primera vegada que ens farà de principal, ja que anteriorment, en un parell de vegades ja hi ha estat a la banda, l'últim cop fa gairebé dos anys. I mentre Aleix Solé Tosas s'estrenarà a la banda amb el Sants, en Pau Barnils Delgado ja ho va fer, però cap allà al 2016.
Els de casa
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants

En la desena jornada va arribar la segona victòria en aquesta lliga. No ha canviat res a nivell classificació, però es d'aquelles que has d'anar sumant si al final vols estar, com a mínim, a la zona tranquil·la. La primera part va ser mes del mateix joc vist fins ara, tot i que aquest cop el gol rival va trigar en arribar. El canvi va vindre a partir del minut seixanta, i sobretot quan en un parell de minuts havien capgirat el marcador. La resta del temps va ser l'equip que esperem veure cada jornada. La bona segona part, ha fet que per El mundo deportivo Sergio Peña mereixi estar al seu equip de la jornada, i el debutant (de nou) Adrià Prado, en el del diari Sport. També va debutar l'Álex Salcedo, fitxat fa uns dies. Des de Sants 3 Radio confirmaven les baixes de Sergio Vence, qui porta lesionat des de principis de temporada, i de Nico Martínez.
La salvació la tenim a tres punts. Just per damunt nostre tenim el Granollers a un punt, Palamós i Horta a dos, i Viladecans, Rubí i Guineueta a tres. Per dalt el líder es el Sabadell B, el nostre rival aquesta jornada, del que ens separen catorze punts. Perseguit per l'Europa B, a un punt, però que està perdent ritme ja que en el últim mes només ha guanyat un partit.

Per fi la llista de golejadors es mou, ja que van marcar Sergio Peña, Eloi i Jon Luna, tancant una sequera que ha durat 397 minuts, una cosa així com quatre partits i mig. Els tres gols arreglen els números però encara diuen que necessitem partit i mig per fer un gol:
2 gol: Eloi Pozuelo.
1 gol: Martí, Óscar Fernández, Alejandro Avilés, Jon Luna i Sergio Peña.

Va tornar Llasera sota pals, i va encaixar un gol. No deixem la porteria a zero des de fa cinc jornades:
Iker Camacho: 12 gols en 8 partit (1 gol cada 60 minuts)
Pau Llasera: 4 gols en 2 partit (1 gol cada 45 minuts)

Javi Boza i Albert Ruiz van veure targes, però res que imposi una suspensió per aquesta jornada:
3 targes grogues: Jon Luna i Dani Lucea.
2 targes grogues: Álex Ruiz, Cristian Poyatos, Escayola, Cura, Alejandro Avilés, Javi Boza i Albert.
1 targeta groga: Borja Montejo, Sergio Fernández (segon entrenador), Borja López (entrenador), Iker Camacho, Álex Jiménez (Ajudant) i Segio Peña.

web: uesants.cat
X: @uesants
Viquipèdia: ca.wikipedia.org
El rival
Centre d'Esports Sabadell Futbol Club B
C.E. Sabadell F.C. B
C.E. Sabadell F.C. B

La institució com a tal, el C.E. Sabadell, es va fundar el 1903, però el C.E. Sabadell F.C. B va ser fundat el 30 de juny de 1969. Va ser llavors, amb el primer equip jugant a Primera divisió, que es va decidir fundar el seu filial, que no començaria a jugar fins a la temporada 1970/1971 a Regional Preferent. Tota la seva vida esportiva la ha passat jugant entre Regional preferent, Primera i Segona Regional.  En la 1990/1991 amb la creació de la Primera Catalana, va aconseguir un lloc en aquesta nova categoria. I a la següent puja a Tercera divisió, però el primer equip se'l sanciona administrativament i li fa perdre de rebot el lloc aconseguit al camp, tornant a passar temporades entre les categories preferents. En la 2002/2003 va desaparèixer, però l'any 2005 es torna a fundar, fusionant-se amb el Can Llong i començant, de nou, des de Segona Preferent. A la 2009/2010 torna a ser-hi a Regional Preferent, però nous canvis al club fan que a la següent temporada tornin a Segona Preferent. I un altre cop torna a ascendir fins que la 2014/1015 la disputa a Tercera divisió on va ser-hi poc temps. A la 2018/2019 torna a ser-hi jugant a Segona Catalana, però un cop mes torna a pujar categories fins que a la 2021/2022 arriba a Primera Catalana, on la temporada passada va quedar quart del seu grup que li ha donat una plaça en aquesta nova lliga Elit.
Els partits entre l'equip B dels sabadellencs i els santsencs es limiten a quatre mal contats, i només dos d'oficials a la temporada 1971/1972, quan tots dos hi eren a Regional Preferent. Amb el primer equip, la llista es una mica mes llarga, sobretot en el període entre 1922 i 1933. Curiosament, el passat 23 de novembre van fer 99 anys d'una victòria santsenca per 1 a 2 (1), amb gols de Feliu i Rini, i expulsió d'un jugador sabadellenc. L'havies de fer ben grossa perquè t'expulsessin a l'any 1924, La Jornada deportiva fa referencia a aquesta expulsió com: "ordenó la expulsión de Tena I, por haber éste "obsequiado" a Martínez con un puñetazo en un encuentro involuntario". L'ultim partit oficial jugat al camp del Sabadell B, va ser un 27 de febrer de 1972, on el Sants va caure per 3 a 2 (2). Gols de Font i Balcells. I l'ultim partit entre tots dos es del 2015, un amistós a l'Energia que va acabar en empat a 1 (3), amb gol de Navarro com era habitual, disputat l'1 d'agost de 2015.
La historia serveix per saber qui ets i d'on vens, i així saber on estàs. Si els partits es juguessin per historia el Sants ho tendria fet davant del Sabadell B, però ara mateix, mentre els blanc-i-verds vam agafar aire en la jornada passada, els arlequinats son primers i duen encadenades quatre victòries consecutives, i només han perdut set punts en tota la lliga. Esperem ser els que li facin perdre dos o tres mes.

Hemeroteca
(1) EL SABADELL ES VENCIDO EN SU PROPIO TERRENO POR EL SANS POR DOS GOALS A UNO La jornada deportiva (pàg. 10, pàg. 11, pàg. 12) (24/11/1924)
(2) Sabadell,3 - Sants, 2 El mundo deportivo (pàg. 21) (28/02/1972)

Comentaris

Entrades populars