Sants - Figueres

U.E. Sants - U.E. Figueres
El partit
U.E. Sants
U.E. Figueres
Lliga Elit (Jornada 8 - Temporada 2023/2024) - 05/11/2023 17:00
El proper dia 5 de novembre a les 17:00 la U.E. Sants disputarà la vuitena jornada de la Lliga Elit jugant contra la U.E. Figueres. El partit es disputarà a l'Energia, i serà dirigit pel col·legiat José Jareño Gil, assistit per Lluis Quero Batalla i Javier Crespo Diaz, tots tres del col·legi de Tarragona.
Lloc del partit
Camp de L'Energia
Carrer de l'Energia, 25 (Barcelona)

Camps de futbol en un mapa més gran
Col.legiats
Arbitre principal: José Jareño Gil
Arbitre Assistent 1: Lluis Quero Batalla
Arbitre Assistent 2: Javier Crespo Diaz
Comencem a repetir arbitres aquesta temporada. L'arbitre principal, José Jareño Gil i el seu assistent Javier Crespo Diaz, ja van formar parella en la primera jornada de lliga al camp del Granollers. En Lluis Quero Batalla, podríem dir que, es un habitual ens partits del Sants, amb tres partits a la banda i dos com a principal, des de 2015. Tots tres son del col·legi de Tarragona.
Els de casa
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants

El setè partit a la Lliga Elit va tornar a ser un altre derrota, i ens situa últims d'aquesta nova Lliga Elit. I no es per repetir la mateixa cantinela, però el problema va ser el de tota la temporada. Vam encaixar un gol els 20 minuts, cap problema, sinó fos perquè en la resta de partit no ets capaç de fer-ne cap, i per tant ja tens un altre partit perdut i de res importen els altres dos que vas encaixar. I contra l'At. Lleida pot passar, sembla que es un d'aquells equips fets per anar pujant categories, però quan en set jornades només has fet quatre gols, es que tens un problema. I en cada partit en Borja canvia l'alineació, suposo que buscant la clau, però no la troba. De moment no es molt greu en quant a resultats, ja que només ens separen 11 punts del líder i en queden 23 jornades, però la dinàmica es clarament dolenta. Esperem que trobin el clic. Al capdamunt l'Europa B continua sent el líder, tot i perdre el seu primer partit. La resta està tot molt ajustat. El Sants és últim amb 5 punts, però el Vic es vuitè amb 8 punts. Una victòria o una derrota, encara, ho capgira tot. El positiu es que vam tornar a recuperar a Jon Luna

La llista de golejadors queda com estava fa quinze dies, portem 154 minuts sense fer cap gol:
1 gol: Martí, Óscar Fernández, Alejandro Avilés i Eloi Pozuelo.

I l'Iker Camacho va tornar a encaixar 3 gols mes, i ja està en 10 gols en 7 partits:
Iker Camacho: 10 gols en 7 partit (1 gol cada 63 minuts)

Al final del partit sembla que ens vam trobar en mig d'un altre batibull, el que no ens va passar gaire factura a nivell targes, però amb tot el Dani Lucea no va acabar el partit i es perdrà aquest (Art. 366).:
3 targes grogues: Jon Luna i Dani Lucea.
2 targes grogues: Álex Ruiz, Cristian Poyatos, Escayola i Cura.
1 targeta groga: Javi Boza, Borja Montejo, Sergio Fernández (segon entrenador), Borja López (entrenador), Iker Camacho, Álex Jiménez (Ajudant) i Alejandro Avilés.

web: uesants.cat
X: @uesants
Viquipèdia: ca.wikipedia.org
El rival
Unió Esportiva Figueres
U.E. Figueres
U.E. Figueres

La U.E. Figueres que coneixem avui en dia es la refundació del club que es va fer al juny del 2007, però els seus orígens son del 13 d'abril del 1919. Es funda a partir de la unió del Sport Club Català i el Joventud Sportiva i Artística. Va jugar durant dècades a les lligues territorials catalanes, i no va ser fins el 1943 que no va arribar fins a Tercera divisió. Així va anar combinant categoria regional i Tercera fins que en el 1982 que puja a Segona B. I en la temporada 1986/1987 puja a Segona A, on va ser-hi set temporades. La millor de totes la 1991/1992, on al quedar tercer i es jugà l'ascens a Primera amb el Cadiz C.F. Aquell equip estava entrenat per Jorge d'Alessandro, i amb noms com Toni Jiménez, Gratacòs, Tito Vilanova, Tintín Márquez o Tab Ramos en l'equip. Però la temporada següent torna a Segona B, fins a la 2006/2007. Es llavors quan l'equip, es trasllada a Castelldefels i se li canvia el nom a U.E. Miapuesta Figueres, coses que poden passar al convertir-se en una societat anònima, com se l'obligà al jugar a Segona A. L'equip es perd i el juny del 2007, el club es refunda de nou a Figueres, recupera l'antiguitat i el nom, i comença a disputar partits a Tercera Regional. On va anar pujant categories fins que en la temporada 2012/2013 torna a Tercera. Categoria que va perdre a la 2021/2022. El que va fer que la temporada passada jugués a Primera Catalana, on va quedar quart del seu grup i va obtindre la seva plaça per aquesta Lliga Elit.
Tot i que el Figueres es uns anys mes antic que el Sants, no es van trobar per primer cop fins el 1942, i ens va fotre una de les grans golejades rebudes pels blanc-i-verds, 7 a 1 a Figueres (1), en la primera jornada de una lliga on tots dos equips acabaríem a la banda baixa de la taula. Tot i aquest inici, les dades històriques indiquen que els partits entre totes dues entitats han estat sempre molt igualats. Des de inicis de la dècada dels 70 i fins a finals de la del 10, del segle XXI, gairebé no coincideixen. Però des del 2018 hem tornat a trobar-nos com a mínim un cop l'any, així l'ultim partit dels figuerencs a l'Energia va ser el setembre de 2021, on el Sants va guanyar per 1 a 0 (2). Però l'ultim, va ser el gener de 2022, a Figueres on el Sants va perdre 2 a 0 (3).
En aquesta jornada tothom va per davant del Sants, però el Figueres només duu dos punts mes que nosaltres. 2 victòries, 4 derrotes i 1 empat, i fa tres jornades que no guanya, això si marcant 10 gols. Per tant si guanyem deixarem l'ultima plaça.

Comentaris

Entrades populars