Sants - Palamós

U.E. Sants - Palamós C.F.
El partit
U.E. Sants
Palamós C.F.
Lliga Elit (Jornada 10 - Temporada 2023/2024) - 19/11/2023 12:30
El proper dia 19 de novembre a les 12:30 la U.E. Sants disputarà la desena jornada de la Lliga Elit jugant contra el Palamós C.F.. El partit es disputarà l'Energia, i serà dirigit pel col·legiat Gerard Creus Soler, assistit per Xavier Ortiz Pérez i Marc Boleda Franco, tots tres del col·legi de Lleida.
Lloc del partit
Camp de L'Energia
Carrer de l'Energia, 25 (Barcelona)

Camps de futbol en un mapa més gran
Col.legiats
Arbitre principal: Gerard Creus Soler
Arbitre Assistent 1: Xavier Ortiz Pérez
Arbitre Assistent 2: Marc Boleda Franco
L'arbitre principal Gerard Creus Soler, ja ens va arbitrar uns quants partits mentre jugàvem a Primera Catalana, tot i que l'ultim va ser com assistent en un partit de Tercera, a l'Energia a l'any 2021. I mentre Xavier Ortiz Pérez no ha xiulat mai en un partit dels blanc-i-verds, en Marc Boleda Franco ja var se-hi a la banda, ara fa un any, a Riudarenes.
Els de casa
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants

Al novè partit a la Lliga Elit es va repetir la mateixa historia de les últimes jornades. L'equip contrari fa un gol matiner, aquest cop en el minut quatre, i la nul·la capacitat de fer cap gol, acaba provocant que durant el partit en caigui algun mes. Dona igual el porter o si la defensa es de tres centrals i dos carrilers, com si es la típica de quatre. Dona igual si el capità juga al centre de ella o al mig del camp. I dona completament igual qui jugui al davant. Arribem poc a porteria contraria i quan ho fem no som capaços de convertir els xuts en gols. I al darrera, a pesar de no estar malament, acabem encaixant molts gols i molts per errades pròpies. Durant aquesta setmana el club ha anunciat dues noves incorporacions, Zaid Saban, qui ja va jugar amb nosaltres alguns partits en la 2021/2022 i Álex Salcedo, tots dos provinents del Badalona. Que s'afegeixen al fitxatge de la setmana passada de Adrià Pardo, també ex del Sants.
La salvació la tenim a cinc punts i la marquen equips com el Palamós, Rubí, Horta i Guineueta, i entre aquests i nosaltres, tenim el Granollers a tres punts. Per tant passi el que passi aquesta jornada, continuarem sent cuers, però al jugar contra el Palamós es una gran oportunitat per reduir distancies. L'Europa B continua sent el líder, a quinze punts del Sants, però el Sabadell B el segueix a només un punt de diferencia.

La llista de golejadors queda com estava, ja que portem una mica mes de tres partits i mig, sense fer cap gol. L'ultim gol es de la primera part de la jornada 6:
1 gol: Martí, Óscar Fernández, Alejandro Avilés i Eloi Pozuelo.

Va tornar a la porteria l'Iker Camacho i va encaixar tres gols mes. El Sants no deixa la porteria a 0 des de la jornada 5:
Iker Camacho: 13 gols en 8 partit (1 gol cada 55 minuts)
Pau Llasera: 3 gols en 1 partit (1 gol cada 30 minuts)

Només Sergio Peña i Alejandro Avilés, que va veure la seva segona tarja en dos partits, van ser sancionats, així que per aquesta banda en Borja tindrà a tothom disponible:
3 targes grogues: Jon Luna i Dani Lucea.
2 targes grogues: Álex Ruiz, Cristian Poyatos, Escayola, Cura i Alejandro Avilés.
1 targeta groga: Javi Boza, Borja Montejo, Sergio Fernández (segon entrenador), Borja López (entrenador), Iker Camacho, Álex Jiménez (Ajudant), Albert i Segio Peña.

web: uesants.cat
X: @uesants
Viquipèdia: ca.wikipedia.org
El rival
Palamós Club de Fútbol
Palamós C.F.
Palamós C.F.

El palamosí Gaspar Matas i Danés, desprès d'un viatge a Anglaterra on s'enamorarà d'aquell nou esport anomenat foot-ball, fundà a la seva tornada, a l'any 1898, el club degà del futbol a Catalunya, el Palamós Foot-ball Club. Des de llavors ha tingut diversos noms i fases. Al 1926 van canviar el seu nom per Palamós Sport Club. Al 1941, per llei, el torna a canviar a Palamós Club de Futbol. I va desaparèixer al final de la temporada 1953/1954. El 19 d'agost de 1954 es refunda i ho fa sota el nom Palamós Sociedad Cultural, però fins al 1960 no va jugar cap competició oficial. Tot aquest temps sempre jugant a categories regionals catalanes. Finalment pren el nom actual, Palamós Club de Futbol, a partir de 1974. A partir de meitat dels 80 començar a pujar categories i el seu punt àlgid va arribar a la temporada 1989/1990, quan arriba a Segona A, on va ser-hi sis temporades. El 1992 guanya la Copa Generalitat (l'actual Copa Catalunya), guanyant al R.C.D. Espanyol (Lardín, Urbano, Mokh, Galyamin, Kuznetsov, Korneev, Escaich,...) i a la U.E. Lleida (Sigüenza, Gracia, Gonzálo, Quesada, Ravnic,...) pel camí. En la temporada 1994/1995 acaba a Tercera per decisió administrativa per impagaments dels seus deutes. A partir de la següent temporada i ja durant el segle XXI ha jugat gairebé sempre a Primera Catalana, tret d'un parell de temporades que va tornar a Tercera perquè l'Espanyol B va comprar una plaça a Segona B, i el els palamosins van pujar de rebot a Tercera. Així fins que la temporada passada, al quedar segon del seu grup de Primera Catalana, va guanyar la plaça en aquesta Lliga Elit.
La relació entre el Palamós i Sants es curiosa, doncs sent el palamosí un club creat 24 anys abans que el santsenc, tots dos no s'han enfrontat mes que una desena de vegades. El primer cop per allà la temporada 1968/1969, jugant tots dos a Regional Preferent, signant un empat (1). Per tant el Palamós mai va arribar a jugar al camp del carrer Galileu. Per trobar l'ultim partit disputat entre tots dos hem d'anar fins l'abril de 1997, on els palamosins van guanyar 1 a 4 (2). El que vol dir que l'ultim partit entre tots dos va se a Magoria, per tant en el partit d'aquesta jornada serà el primer partit del segle XXI entre tots dos equips, que fa 26 anys que no es troben. I el primer cop que el Palamós juga a l'Energia.
No cal dir-ho de nou, que en aquest moment, qualsevol equip d'aquesta lliga està millor que els santsencs, però la situació del Palamós tampoc es per tirar coets, avant-penúltims, només a cinc punts del Sants. Quatre empats i dos victòries, l'última de fa un mes, no es que siguin grans números. Així que disposem d'una nova oportunitat per escurçar distancies a la classificació, que no posicions, ja que passi el que passi continuarem sent cuers.

Hemeroteca
(1) Sans, 2 - Palamós 2 El mundo deportivo (pàg. 30) (22/09/1968)
(2) El líder vapulea a un Sants que se hunde en la tabla El mundo deportivo (pàg. 35) (14/04/1997)

Comentaris

Entrades populars