Sants - Valls

U.E. Sants - U.E. Valls
El partit
U.E. Sants
U.E. Valls
Lliga Elit (Jornada 13 - Temporada 2023/2024) - 17/12/2023 12:30
El proper dia 17 de desembre a les 12:30 la U.E. Sants disputarà la tretzena jornada de la Lliga Elit, últim partit del 2023, jugant contra l'U.E. Valls. El partit es disputarà a l'Energia, i serà dirigit pel col·legiat Víctor Moreno Martínez, assistit per Nicolás Sebastián Díaz Giaccomassi i Albert Estrade Pey, tots tres del col·legi del Baix Llobregat.
Lloc del partit
Camp de L'Energia
Carrer de l'Energia, 25 (Barcelona)

Camps de futbol en un mapa més gran
Col.legiats
Arbitre principal: Víctor Moreno Martínez
Arbitre Assistent 1: Nicolás Sebastián Díaz Giaccomassi
Arbitre Assistent 2: Albert Estrade Pey
L'arbitre principal Víctor Moreno Martínez ens va xiular a l'agostun amistós a l'Energia, i fins aquí es tota la relació de la tripleta arbitral amb el Sants.
Els de casa
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants

La dotzena jornada va tornar a ser un altre glop d'aire pels santsencs, que sense desenvolupar un bon joc, van posar una nova pedra del fortí que s'haurà de convertir l'Energia d'aquí a final de lliga. El joc dels de casa va mostrar els mateixos problemes del que duem de temporada. Be l'equip al darrera, sense xut al davant, i com a resultat l'equip contrari, encara que sigui per probabilitat mes que per qualitat, ens acaba fent gol. Si sembla que aquest gol contrari arriba cada cop mes tard, recordem que tenim el "record" del gol mes ràpid encaixat en aquesta lliga, i també sembla que ens refem anímicament abans. A la primera volta li queden tres jornades, però que amb les festes seran en gairebé dos mesos, i dos d'elles seran a casa. El primer partit a casa serà aquesta jornada tretze, contra el Valls, segon classificat. No sembla a priori el millor partit per treure punts, però la seva fortalesa es a casa, on ho ha guanyat tot, mentre que jugant a fora només ha aconseguit una victòria. El Sants haurà de procurar que aquesta dinàmica continuí igual, fer-se encara mes forts a l'Energia i acabar a l'any fora del descens. El següent partit serà a fora, ja en el mes de gener, al camp de la Guineueta. Un equip amb el que estem pràcticament igualats aquesta temporada i a qui hem de guanyar si o si. L'últim partit de la primera volta, tornarà a ser a casa, contra l'Europa B, que tot i duu una mala ratxa de resultats es dels equips mes forts de la categoria. Si ens fem forts a casa i sobretot premem fort en aquestes tres jornades, podríem començar la segona volta a mitja taula. Si no ho fem podem començar la segona volta molt despenjats de la lliga. Es complicat perquè Valls i Europa B son dels equips mes forts de l'actual lliga, però es que el temps dels partits fàcils ha passat.
Gracies a l'última victòria ja no som els cuers de la lliga, sinó que ho es el Granollers, a dos punts per darrera nostre. Nosaltres som penúltims, amb la Guineueta a un punt, Can Vidalet a dos i Viladecans, Palamós i Horta a tres. Per tant si guanyem al Valls i els altres resultats es donen a favor, podem acabar l'any fora del descens. Per a dalt el líder es el Sabadell B, a catorze punts del Sants. A dos punts del Sabadell B, està el Valls, i a tres l'Europa B que ja encadena tres jornades sense guanyar.

Gracies a la victòria de la jornada passada l'Adrià Prado va ser inclòs en el onze ideal de El mundo deportivo, i el Martí Ramos i el Pau Llasera en l'onze ideal del Diari sport.

La llista de gols va augmentar en dos, un altre per en Martí Ramos al marcar, ja amb el temps acomplert, contra un dels seus ex-equips i l'estrena de l'Adri Prado, que va marcar el seu primer gol com a blanc-i-verd, tot i contant la seva anterior etapa al club:
2 gol: Eloi Pozuelo, Martí.
1 gol: Óscar Fernández, Alejandro Avilés, Jon Luna, Sergio Peña i Adri Prado.

Va tornar a ser-hi Llasera sota pals, i va encaixar un nou gol. No deixem la porteria a zero des de fa set jornades:
Iker Camacho: 12 gols en 9 partit (1 gol cada 67 minuts)
Pau Llasera: 7 gols en 4 partit (1 gol cada 51 minuts)

Només va veure tarja en Borja Montejo, la seva segona a la lliga:
4 targes grogues: Dani Lucea.
3 targes grogues: Jon Luna.
2 targes grogues: Álex Ruiz, Cristian Poyatos, Escayola, Cura, Alejandro Avilés, Javi Boza, Albert, Borja López (entrenador) i Borja Montejo.
1 targeta groga: Sergio Fernández (segon entrenador), Iker Camacho, Álex Jiménez (Ajudant) i Segio Peña.

web: uesants.cat
X: @uesants
Viquipèdia: ca.wikipedia.org
El rival
Unió Esportiva Valls
U.E. Valls
U.E. Valls

El club actual es va fundar al 1980, per l'unió de dos clubs existents en aquell moment el Valls C.F. i el C.F. Quatre Barres. Tot i que la historia del futbol a Valls sorgeix abans. En els anys deu del segle XX, es tenen dades d'equips com el Club Sporting Hispània F.C., el Valls F.C., el Germans Sant Gabriel i el Regiment de Cavalleria, tots ells desapareguts en els anys vint del mateix segle. En aquest anys vint apareixen dos nous equips, el Valls Deportiu, que va jugar contra el Sants dos partits a la 1948/1949, i l'Atlètic Vallenc, que en els anys trenta canviarà el nom per Penya Sempre Avant. En aquests anys trenta també es crea el Valls Atlètic Club. Però a final dels anys seixanta del segle passat el futbol pràcticament havia desaparegut de Valls. En el 1969, el C.B. Valls va crear una secció de futbol, que en el 1972 es separaria de l'entitat per crear el Valls C.F. un dels gèrmens del club actual. Contra aquest Valls C.F. el Sants disputaria partits entre 1976 i 1979. Des de la seva fundació al 1980 sempre ha jugat a categories regionals, com tots els demés equips que han sorgit a Valls, però la temporada 2020/2021, la va jugar a Tercera divisió, el seu major èxit i on van coincidir per darrer cop contra els santsencs.
Es poc habitual, en dades històriques, trobar gaire diferencies a mida que es van acumulant partits, però en els 14 partits disputats entre vallesans i santsencs, 8 victòries son blanc-i-verdes i només 3 blanc-i-vermelles. L'ultima del Valls es de l'ultim partit disputat entre tos dos, al maig del 2021, amb victòria per 2 a 0 (3), amb el Sants fallant un penal. El primer partit entre tots dos equips va ser a l'any 1990, 2 a 0 pels santsencs amb dos gols de Víctor. Per trobar l'ultim partit a casa entre tots dos, hem d'anar fins l'abril del 2021, amb un empat a 0 (2).
Ara mateix el Valls es segon, però gracies a que es invencible a casa, fet que hauria d'aprofitar el Sants per fer-se amb la seva quarta victòria a la lliga, que seria la tercera consecutiva a casa. Si no es pot, l'empat no es dolent, però el que ja no es pot permetre els blanc-i-verds es cap derrota mes d'aquí a final de la primera volta.

web: uevalls.cat
X: @uevalls
Viquipèdia: ca.wikipedia.org
Hemeroteca
(1) Sants, 2 - Valls, 0 El mundo deportivo (pàg. 55) (15/10/1990)
(2) El Sants empata a 0 amb el Valls Betevé (19/04/2021)
(3) El Sants no fa la feina a Valls Betevé (23/05/2021)

Comentaris

Entrades populars