Valls - Sants

U.E. Valls - U.E. Sants
El partit
U.E. Valls
U.E. Sants
Lliga Elit (Jornada 28 - Temporada 2023/2024) - 05/05/2024 16:30
El proper dia 5 de maig a les 16:30 l'U.E. Sants disputarà la vint-i-vuitena jornada de la Lliga Elit, jugant contra l'U.E. Valls. El partit es disputarà al Camp de Futbol IEM Vilar, a Valls, i serà dirigit pel col·legiat Vicente Alexand Muñiz Baquero, assistit per Carlos Cumplido López, i Guillem Blanch Padrosa, tots tres del col·legi del Vallés Occidental.
Lloc del partit

Camps de futbol en un mapa més granCamp de Futbol IEM Vilar
c/ Prat de la Riva, 15 (Valls)
Col·legiats
Arbitre principal: Vicente Alexand Muñiz Baquero
Arbitre Assistent 1: Carlos Cumplido López
Arbitre Assistent 2: Guillem Blanch Padrosa
El col·legiat Vicente Alexand Muñiz Baquero ja ens va arbitrar en la victòria mes contundent en aquesta temporada, 4 a 0 contra el Granollers. L'assistent Carlos Cumplido López ha estat en la banda diverses vegades, l'ultima fa una volta contra el Viladecans. I en Guillem Blanch Padrosa serà el seu primer partit amb els blanc-i-verds.
Els de casa
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants

En la vint-i-setena jornada va arribar un punt pels pels, en el temps afegit, contra un dels nostres rivals directes pel descens. No va ser el millor dels resultats però podria haver estat molt pitjor. I el que si va demostrar es que els nois, sàpiguen mes o menys, encara que juguin amb deu, sí que estan compromesos fins l'últim segon del partit.
Estem fora del descens i queden tres jornades, 9 punts. Un punt per darrera tenim al Santboià, a dos el Granollers, a cinc al Viladecans i a set a la Guineueta. Si guanyem condemnem a la Guineueta al descens i seria important, ja que es el nostre proper rival després del Valls i seria interessant que ja no es jugués res quan s'enfronti amb nosaltres. Per davant tenim el Palamós a dos punts, a quatre el Can Vidalet i el Lloret, a cinc el Valls, el nostre rival d'aquesta jornada, i a nou el Rubí. Ara mateix encara podem ser últims però no podem anar mes lluny de la setena plaça que marca el Rubí.
El Santboià juga contra el Can Vidalet, ens vindria be que empatessin o el Can Vidalet guanyi per allunyar al Santboià de nosaltres. El Granollers contra l'Horta i el Viladecans contra el Vic, ens convé que l'Horta i Vic guanyin per mantindre al Granollers i Viladecans ben allunyats. La Guineueta juga contra el segon, el Sabadell B, a qui no li perilla la segona plaça però no es pot despistar i ens aniria molt be que guanyessin per deixar sense opcions en aquesta lliga a un rival directe, i contra el que encara hem de jugar. El Palamós juga contra el ja campió Europa B, que no es juga res, però estaria be que el Palamós no sumes mes punts que nosaltres, ja que l'única possibilitat de pujar una plaça es que ells perdin i nosaltres guanyem. I hem de pujar places per fugir del descens, tant directe com compensat. El Lloret que viu a la zona tranquil·la juga contra el Figueres que te possibilitats d'ascens, així que ens convé una victòria dels figuerencs. El Rubí i el At. Lleida, estan en la lluita per una plaça mes alta, i posats a desitjar seria bo que guanyessin els lleidatans, per comprimir el màxim possible les places de la zona mitja. Però res de tot això serveix de res si nosaltres no guanyem al Valls, primer per distanciar-nos de la zona de descens, per passar al Palamós si es possible, i per tindre el Valls mes a prop per superar-lo en la penúltima o en l'última jornada.

Vam marcar un gol mes, el segon d'aquesta temporada de l'Oscar Fernández:
3 gol: Eloi Pozuelo.
3 gol: Sergio Peña i Alejandro Avilés.
2 gol: Martí, Jon Luna, Àlex Ruiz i Óscar Fernández.
1 gol: Adri Prado, Dani Lucea, Cura, Zaid, Albert Ruiz, Cristian Poyatos i Caresia.

Si deixem de banda el desastre de Palamós, l'Iker continua amb el seu habitual gol encaixat per partit:
Iker Camacho, 27 gols en 23 partits (1 gol cada 76 minuts)
Pau Llasera, 9 gols en 5 partits (1 gol cada 50 minuts)

Van expulsar al Javi Boza amb dos targes grogues, que es perdrà aquest partit (Art. 334) i també van sancionar al Dani Lucea, que també es perdrà el partit per acomulació de targes (Art. 336), i a l'Iker i a l'Oscar Fernández en el temps afegit. Per l'Oscar es la primera tarja de la temporada. En Borja recuperarà per aquesta jornada a l'Alejandro Avilés i David Cura, amb qui no va poder contar la jornada passada ja que complien sanció per acumulació de targetes.:
8 targes grogues: Jon Luna.
7 targes grogues: Dani Lucea.
6 targes grogues: Àlex Ruiz.
5 targes grogues: Albert, Cura i Alejandro Avilés.
4 targes grogues: Paul, Borja Montejo, Prado i Javi Boza.
3 targes grogues: Sergio Peña i Borja López (entrenador).
2 targes grogues: Cristian Poyatos, Escayola, Sergio Fernández (segon entrenador) i Iker Camacho.
1 targeta groga: Álex Jiménez (Ajudant), Pau Llasera, Caresia i Óscar Fernández.

web: uesants.cat
X: @uesants
Viquipèdia: ca.wikipedia.org
El rival
Unió Esportiva Valls
U.E. Valls
U.E. Valls

El club actual es va fundar al 1980, per la unió de dos clubs existents en aquell moment el Valls C.F. i el C.F. Quatre Barres. Tot i que la historia del futbol a Valls sorgeix abans. En els anys deu del segle XX, es tenen dades d'equips com el Club Sporting Hispània F.C., el Valls F.C., el Germans Sant Gabriel i el Regiment de Cavalleria, tots ells desapareguts en els anys vint del mateix segle. En aquest anys vint apareixen dos nous equips, el Valls Deportiu, que va jugar contra el Sants dos partits a la 1948/1949, i l'Atlètic Vallenc, que en els anys trenta canviarà el nom per Penya Sempre Avant. En aquests anys trenta també es crea el Valls Atlètic Club. Però a final dels anys seixanta del segle passat el futbol pràcticament havia desaparegut de Valls. En el 1969, el C.B. Valls va crear una secció de futbol, que en el 1972 es separaria de l'entitat per crear el Valls C.F. un dels gèrmens del club actual. Contra aquest Valls C.F. el Sants disputaria partits entre 1976 i 1979. Des de la seva fundació al 1980 sempre ha jugat a categories regionals, com tots els demès equips que han sorgit a Valls, però la temporada 2020/2021, la va jugar a Tercera divisió, el seu major èxit i on van coincidir per darrer cop contra els santsencs.
Podríem dir que la victòria de la primera volta (1) va ser un dels primers passos, al final de la mateixa, per sortir del pou en el que estàvem i seria bo repetir-ho. Els resultats contra el Valls solen ser favorables els blanc-i-verds, però l'última vegada que vam jugar a Valls, fa gairebé tres anys, vam perdre per 2 a 0 (2). I el resultat perfecte seria el 0 a 4 (3), que vam aconseguir en el 2002.
Els de Valls necessiten guanyar per no patir, i que millor que fer-ho en un dels últims partits a casa. El patiment es matemàtic, tant pot ocupar posicions d'ascens com de descens, encara que sigui compensat, però sembla molt improbable que el Valls no continuï a la Lliga Elit la temporada vinent. En canvi nosaltres hem de lluitar per en les tres jornades que queden pujar un parell de posicions si es possible, i per no ensopegar lo qual ens condemnaria a la pèrdua de la categoria. I serien dos descensos en dos temporades consecutives.

web: uevalls.cat
X: @uevalls
Viquipèdia: ca.wikipedia.org
Hemeroteca
(1) Sants-Valls 2-1 El mundo deportivo (pàg. 28) (18/12/2023)
(2) El Sants no fa la feina a Valls Betevé (23/05/2021)
(3) El Sants vence al fin fuera de casa El mundo deportivo (pàg. 31) (25/02/2002)

Comentaris

Entrades populars