Presentat el Torneig d'Històrics 2024

La informació ha estat extreta de torneigdhistorics.cat


Presentat el Torneig d’Històrics 2024

    03.07.2024
    Edició 2024

Fotos: Xavier Galiana – Torneig d’Històrics

Aquest dimarts 2 de juliol se celebrava al Museu Olímpic de Barcelona la presentació i els sortejos del Torneig d’Històrics 2024, que enguany viurà la seva 38a edició en categoria masculina i la 9a edició en la femenina, que es disputaran, tots dos, al Municipal del Guinardó.

Un any més, la competició tindrà lloc a mitjans i finals d’estiu. Del 29 de juliol al 4 d’agost es disputarà el campionat masculí, que tornarà a reunir dotze equips destacats del futbol català. Són tres conjunts de Segona RFEF (Europa, Sant Andreu i Olot), cinc de Tercera (L’Hospitalet, Badalona, Prat, Tona i Montañesa), un de Lliga Elit (Horta) i tres de Primera Catalana (Sants, Martinenc i Júpiter). Les quatre primeres jornades es dedicaran a la fase de grups, les semifinals es disputaran el dissabte 3 d’agost i la gran final serà el diumenge 4. Per tant, la jornada de descans queda fixada per al divendres 2 d’agost.

Pel que fa a la competició femenina, hi participaran sis equips, mantenint l’ampliació de quatre a sis ja activada el 2022. Són quatre equips de Preferent (Mataró, Sant Cugat, Cerdanyola i Terrassa), un de Primera Catalana(Martinenc) i un de Segona Catalana (Sants). El Torneig tindrà lloc del 5 al 8 de setembre, també al Guinardó. Es dedicaran les dues primeres jornades a la fase de grups, amb partits que arrencaran a les 19h, i l’últim dia a la gran final, també a les 19h. El dia de descans serà el dissabte 7 de setembre.

A la presentació del Torneig han assistit representants dels clubs participants, així com autoritats federatives -amb el vicepresident de la FCF, Luis Quiñonero, al capdavant- i institucionals. La presentació tornava al Museu, per sisè cop consecutiu, i s’obria amb un parlament de benvinguda de David Escudé, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i president de la Fundació Barcelona Olímpica. Després de la introducció de la cita d’enguany, i en clau esportiva, apareixia en escena Josu Rodríguez, jugador de la UE Sant Andreu, amb la Copa de l’última edició.

Moments més tard es donaven a conèixer els homenatges per a la primera setmana d’agost durant el Torneig.  Seran quatre reconeixements: a Jaume Oliver, referent de les banquetes del futbol català, que ens deixava l’any passat; a Jordi Gonzalvo, cèlebre exentrenador, que el 2023 deixava el seu rol de comentarista a les retransmissions de futbol català de Televisió de Catalunya (amb qui venia estiu rere estiu a l’Històrics); a Gerard Puigoriol ‘Putxi’, futbolista que es retirava el 2023 deixant una extensa empremta, futbolística i humana, a clubs com el Manlleu, l’Europa, el Prat o el Manresa, i a Manuel Dengra, ara president d’Honor del FC Martinenc, que el 2023 tancava una etapa de mig segle a la presidència del club. Dengra, que era president del Martinenc quan es va engegar l’Històrics, l’estiu del 1984, repassava a la presentació detalls d’aquella primera edició.

L’amfitrió obrirà el Torneig femení
Arribava llavors el torn dels sortejos. En primer lloc, se celebrava el de la competició femenina. Com a mans innocents, s’acostaven fins a l’escenari les jugadores Bea Tudela, capitana del Martinenc; Vanesa López, del Sants, i Xènia Bachs, del Terrassa. Un cop realitzat el sorteig, el grups per a la competició del 5 al 8 de setembre quedaven de la següent manera:

GRUP 1 – Triangular de 45 minuts. Dijous 5 de setembre des de les 19h
CE Mataró
Cerdanyola FC
FC Martinenc

GRUP 2 – Triangular de 45 minuts. Divendres 6 de setembre des de les 19h
Sant Cugat FC
Terrassa FC
UE Sants

El dissabte 7 de setembre hi haurà jornada de descans. La final es disputarà el diumenge 8 de setembre a les 19h. Recordem que aquesta novena edició de l’Històrics Femení retorna al Municipal del Guinardó.

Badalona-Sants per començar
Per últim, ha tingut lloc el sorteig del Torneig masculí. Per a aquesta ocasió, les mans innocents han estat Adrià Saro, jugador del Martinenc; Josu Rodríguez, jugador del Sant Andreu, i Sergi Raset, director esportiu de l’Olot. Un cop realitzat el sorteig, el grups per a la competició del 29 de juliol al 4 d’agost quedaven de la següent manera:

GRUP 1 – Triangular de 45 minuts. Dilluns 29 de juliol des de les 18h
UE Sant Andreu
CF Badalona
UE Sants

GRUP 2 – Triangular de 45 minuts. Dimarts 30 de juliol des de les 18h
UE Olot
UE Tona
UA Horta

GRUP 3 – Triangular de 45 minuts. Dimecres 31 de juliol des de les 18h
CE Europa
CF Montañesa
CE Júpiter

GRUP 4 – Triangular de 45 minuts. Dijous 1 d’agost des de les 18h
CE l’Hospitalet
AE Prat
FC Martinenc

El divendres 2 d’agost hi haurà jornada de descans. Les semifinals es disputaran el dissabte 3 d’agost, mentre que la final es jugarà diumenge 4 d’agost, tot al Municipal del Guinardó.

Amb els sortejos llestos, us esperem a tots i totes al Guinardó al juliol, a l’agost i al setembre! Podeu consultar aquí els preus del Torneig i altra informació pràctica. Recordeu que també podeu seguir el dia a dia de la competició al nostre web, torneigdhistorics.cat i als nostres perfils a xarxes: @thistorics a X (anteriorment, Twitter) i Instagram i el nostre canal de YouTube.

#SomHistòrics

Comentaris

Entrades populars