Sants - Júpiter

U.E. Sants-C.E. Europa
El partit
U.E. Sants
C.E. Júpiter
Primera Catalana Grup 2 (Jornada 3 - Temporada 2024/2025) - 05/10/2024 17:00
El proper dia 5 d'octubre a les 17:00, la U.E. Sants disputarà el tercer partit de la Temporada 2024/2025 a Primera catalana, grup 2, jugant contra el C.E. Júpiter. El partit es disputarà a La bàscula. Serà dirigit per Germán Navarro Gómez, assistit per Aida Monago Del Río i Gerard Romero Martínez, tots tres del col·legi de Barcelona1.
Lloc del partit
Complex esportiu La bàscula
Carrer del Foc, 13 (Barcelona)

Camps de futbol en un mapa més gran
Els de casa
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants

La segona jornada va dur la segona derrota consecutiva, com ja vam fer la temporada passada. La diferencia es que en aquesta encara no em aconseguit marcar cap gol. Encara es d'hora per treure conclusions i esperem que Juan Carlos Morales comenci a trobar les tecles correctes que ens eviti un altre infern de temporada.
Només el Gimnàstic Manresa i el Júpiter conten els seus partits per victòries. La resta tots han perdut algun punt, tret de Artesa de Segre i Sants que encara no han puntuat, no han marcat cap gol i son els mes golejats.
Dos partits sense marcar cap gol, per tant l'apartat de golejadors encara està desert.

Per un altre banda Roy Zambrano va ser el porter titular i va encaixar els tres gols mes:
Roy Zambrano, 5 gols en 2 partits (1 gol cada 36 minuts)

En l'apartat de les targes hem afegit tres mes, Fabregat, Dani Lucea i Cura:
1 targeta groga: Guillem Viñas, Denys Cherednychenko, Fabregat, Dani Lucea i Cura.

web: uesants.cat
X: @uesants
Viquipèdia: ca.wikipedia.org
El rival
Club Esportiu Júpiter
C.E. Júpiter
C.E. Júpiter

El club va ser fundat el 12 de maig de 1909 a la cerveseria Cebrián, al barri de Poble Nou de Barcelona. Els seus fundadors van ser dos anglesos en fusionar els equips de l'Anglo-Espanyol i l'Stadium Nacional, mentre que el nom el van treure d'un concurs de globus. Al 1912 ingressa a la federació, vestint colors blau-cel i blanc, que van canviar pel verd abans d'adoptar els seus característics gris-i-grana. Des de la temporada 1934/1935 fins a la 1935/1936 juga a Segona Divisió, i en aquest temps canvia els seus colors pel verd-i-blanc, per evitar la similitud amb el F.C. Barcelona. Sempre molt vinculat políticament a partits d'esquerres, al 1936, després de la victòria del Front d'Esquerres, col·labora en la constitució del Comitè Català Pro Esports Populars (CCEP), junt amb altres equips de la ciutat com el Sants, Sant Andreu o el Sant Matí (l'actual Martinenc). Aquest CCEP era una organització esportiva antifeixista en pro de l'extensió de la pràctica esportiva entre la classe obrera, i en la celebració de l'Olimpíada Popular de Barcelona. Tot es va frustra amb l'inici de la Guerra Civil. Acabada aquesta les noves autoritats li prohibeixin el seus colors, l'escut i fan que canvii el seu nom per C.D. Hércules, intentant de pas que es convertís en filial del R.C.D. Español, sense èxit. Un any mes tard van recuperar el nom, però ja no va ser fins el 1959 que no van poder recuperar els colors i fins el 1989 l'escut. L'any 1948 passa a jugar els seus partits al barri de la Verneda.
El primer partit entre gris-granes i blanc-i-verds es un amistós el setembre de 1926 (1). Tot i que hi ha dos partits entre mig, l'ultim partit oficial es del 2015, a la Verneda, on els santsencs van perdre 0 a 1 (2). Fet habitual ja que en la vintena de partits, disputats en el segle XXI entre tots dos equips, el santsencs només han guanyat dos cops. L'últim l'agost de 2016 amb dos gols de Sergio Navarro.(3)
En el que portem de temporada el Júpiter es un dels únics equips que han guanyat tots dos partits, tot l'oposat al Sants, però es el millor moment per trencar-lis la ratxa.

Hemeroteca
(1) Por su mejor juego logra una bella victoria el equipo del grupo B El mundo deportivo (pàg. 3 i pàg 4) (06/09/1926)
(3) El Sants remonta con los goles de Sergio Navarro El mundo deportivo (pàg. 35) (11/08/2016)

Comentaris

Entrades populars