Muñoz goleja per partida doble i sentencia el partit

L'informació ha estat extreta de uesants.cat

Turo de la Peira 0-3 UE Sants: Muñoz goleja per partida doble i sentencia el partit

El Sants s’ha retrobat amb la victòria i s’ha fet amb els tres punts davant el Turo de la Peira en la seva visita al Municipal. Ho han fet, a més, els de Tito Lossio amb golejada en imposar-se per 0 a 3, en un partit que ja ha començat molt bé pels interessos verd-i-blancs després del gol al minut tres de Marc Urrutia. Una de les principals preocupacions del conjunt santsenc eren les dimensions del camp de l’equip local, força petit, i que ha obligat al conjunt que entrena Tito Lossio a buscar, en ocasions, un joc més directe. Fruit d’això –i combinat amb la baixa d’Aleix per sanció- el tècnic ha optat per un mig del camp format per quatre homes; amb Fran i David Muñoz al centre; Peque i Sumarroca oberts a les bandes, i dos jugadors en punta; Sergio Navarro per buscar les jugades en profunditat, i Marc Urrutia per baixar totes les pilotes que li arribessin des de la zona defensiva.

Inici immillorable

Fins ara, només en dos partits havia aconseguit el Sants avançar-se en el marcador en els primers quinze minuts de partit. De fet, dels sis quarts d’hora en què es podria dividir el matx, aquest primer era, fins avui, el menys favorable al gol verd-i-blanc. Al Municipal del Turo de la Peira, però, el Sants s’ha trobat amb l’inici somiat. Just poc després que es complís el minut tres, Marc Urrutia –titular set jornades després- ha superat dos jugadors del Turo amb barret inclòs i cara a cara amb Omar no ha perdonat i ha enviat la pilota al fons de la xarxa.
El gol ha donat confiança a l’equip que no ha patit gaires ensurts al llarg de la primera part. A més, els de Tito Lossio han generat alguna oportunitat per fer el segon. Una cursa per l’esquerra ha acabat amb Albert Sumarroca pel terra i la groga pel jugador del Turo que ha fet caure l’extrem del Sants quan estava a punt de plantar-se sol davant Omar. La falta, ben ubicada al vèrtex esquerre de la frontal de l’àrea del rival l’ha picat Fran perfecte i ha forçat una bona intervenció del porter local.
El mateix Fran i, també, Sergio Navarro i Marc Urrutia han estat els més actius en atac a la primera part. Rematant serveis de cantonada i, en el cas d’Urrutia, baixant i fent-se amb el control de gairebé el 100% de les pilotes que han arribat a la seva zona. El partit complia amb el guió previst: pilota més temps per l’aire que pel terra i continues anades i vingudes d’una àrea a l’altra. I és que qualsevol passada des de la zona defensiva arribava a la frontal de l’altre equip ràpidament. El Turo ha inquietat amb alguna jugada i posterior xut de Tomás i amb curses per l’esquerra d’un actiu Cañellas però el descans ha arribat amb el 0 a 1 favorable a un Sants que en cap moment ha vist perillar el seu avantatge en el marcador.

El Turo desperta i espanta

Ha començat la segona part amb la graderia del Municipal del Turo de la Peira plena de nou amb aficionats de tots dos equips. I des del primer segon s’ha intuït que la tranquil·litat amb què el Sants havia gestionat el primer temps estava a prop de desaparèixer. El Turo ha sortit com un tro a per l’empat i ha fet recular els de Tito Lossio. Primer ho ha provat Domínguez des de la frontal, després Cañellas amb una centrada xut on ha posat bé la maneta Blanco i, més tard, Tomás per la dreta ha entrant fins l’àrea petita però s’ha quedat sense forces i ha enviat un xut molt tou. S’olorava l’empat del Turo perquè el Sants no aconseguia avançar línies però ha arribat una oportunitat i l’efectivitat ha estat màxima. Conduint la pilota per la dreta Sergio Navarro l’ha cedit per Muñoz que ha avançat metres i ha creuat un xut que després de tocar en algun jugador ha entrat fins el fons de la xara. Quan pitjor ho estava passant el Sants ha arribat un 0 a 2 que ha canviat per complet el partit. El Sants ha tornat a ser el de la primera part i ha començat a generar més oportunitats: Un xut des de la dreta de Peque que s’ha passejat per l’àrea petita i on no ha arribat per poc Navarro i, només cinc minuts després del segon, Muñoz ha posat el tercer. Urrutia s’ha escapat per l’esquerra i la seva centrada l’ha refusat un defensa local però la pilota ha quedat morta a la frontal i el migcampista del Sants ho ha aprofitat per sentenciar el partit i enfonsar encara més el rival.

Amb el 0 a 3 en el marcador el Sants ha pogut ampliar encara més la renta. Un córner servit des de l’esquerra l’ha rematat Fran i la pilota ha acabat al peu d’un Navarro que dins l’àrea petita l’ha enviat al travesser. Uns segons més tard, el mateix Fran ha rematat un servei de banda i Omar s’ha hagut d’estirar per refusar la pilota. El “capi” del Sants s’ha fet mal en l’acció però ha seguit jugant fins el final per no minvar la força per alt de l’equip de Tito Lossio. Ja a prop del minut 90, Sumarroca l’ha tingut de nou en plantar-se sol davant Omar després d’una cursa per l’esquerra. L’extrem, però, ha volgut sorprendre’l col·lant-l’hi la pilota per sota les cames al porter del Turo que li ha endevinat la intenció i l’ha aturat amb els genolls.

El partit s’ha acabat amb el 0 a 3 lluint en el electrònic després d’una segona part on, a l’inici, el Sants ha patit un pèl però els dos gols en cinc minuts de Muñoz han permès a l’equip recuperar el control del partit. Al final, tres punts en un camp on l’equip ha hagut d’adaptar-se a un altre tipus de joc i on ha estat més efectiu que mai per sumar i no despenjar-se de la part alta de la taula.
Amb 22 punts l’equip puja fins la cinquena posició, supera el Ripollet i s’acosta a Carmelo i Mataró que han empatat. La propera jornada, el rival serà el Badia del Vallès, el setzè classificat, que visitarà l’Energia després d’haver-se imposat al cuer, la Grama B.

Turo de la Peira: Omar; Ignasi, Piacentille, Jorge, Cabrera (Raúl Paredes, 57’); Dani Cabo, Alex Domínguez (Max Escuriet, 60’), David Ruiz (Pierre Comas, 76’); Cañellas, Tomás i Víctor (Sergi Beltrán, 76’).

UE Sants: Carlos Blanco; Freixenet, Picolo, Castillo, Arbulu; Fran Avilés (Adrián Guerrero, 82’), David Muñoz, Albert Sumarroca (Marcos Hernández, 82’), Peque; Marc Urrutia (Dani Juan Pardo, 87’) i Sergio Navarro (Samuel, 74’).

Gols: 0-1, Marc Urrutia (min. 3); 0-2, David Muñoz (min. 53); David Muñoz (min. 58’).

Targetes: Pel Turo de la Peira han vist la groga David Ruiz (31’); Tomás Garcia (35’), i Alejandro Piacentile (67’). Pel Sants ha vist la groga Jordi Freixenet (34’).