La crònica del Martí Odriozola

La informació ha estat extreta de uesants.cat

El Sants perd al camp del Prat (2-0) i frena la seva ratxa positiva

Dos gols a l’inici de cada part van sentenciar a l’equip de Tito Lossio, que torna a caure en descens. Als santsencs els hi queden tres partits abans d’acabar la primera volta i buscaran els punts que els permetin arribar al gener fora de la zona vermella de la classificació.

El partit de diumenge al Municipal Sagnier es preveia complicat i competit. I va ser així. El Sants no va jugar malament i va disposar de les seves ocasions, però un Prat més contundent i decidit va rematar millor i va endur-se els tres punts. Els santsencs, que encadenaven dues victòries seguides, arribaven a l’enfrontament amb tres baixes –Gaudioso, per lesió, i Guille i Mario Cantí, per sanció–, i això es va notar.

El partit es va complicar pels blanc-i-verds tot just començar. En un dels primers atacs del conjunt potablava, Salva va centrar des de la dreta, Zárate va prolongar la jugada amb el cap, Pau López va rebre a la frontal de la petita i va batre a Yamandú. L’uruguaià va fer una gran aturada en la primera rematada del migcampista local, però el mateix López va recollir el refús i va acabar enviant la porteria a la xarxa. Era el minut 4.

A partir d’aquí, el Prat va disposar de bones ocasions en atac i, cinc minuts després d’avançar-se, per exemple, Padilla va aprofitar un error de Cura per articular el contraatac, però no va fer una bona passada a Sergi Moreno. Més tard, Moreno va enviar una rematada per damunt del travesser. El Sants, però, va jugar les seves cartes i l’àrbitre va anul·lar un gol de Cura per fora de joc en recollir un cop de cap de Borrull després d’una centrada d’Aleix. Fabre també ho va intentar amb un xut que va marxar desviat. El Sants ho provava sense insistència, però no abaixava els braços i frenava les arribades locals.

Al descans, el Prat s’imposava al marcador sense haver estat excessivament superior, així que el partit quedava obert per al segon temps. I a la represa, tot just arrencar, i sense que el Sants tingués temps de buscar la reacció, els pratencs van fer la segona estocada. Al minut 49, Salva va tornar a centrar i Toni va rematar de cap força sol des de la frontal de la petita i va superar a Yamandú. El partit encara es posava més costa amunt.

I a partir d’aquí, el signe del partit va canviar i el Prat va tenir més protagonisme sobre la gespa. El Sants era inactiu en atac i feia poques propostes ofensives, però cedia poc espai al darrere. El Prat va disposar de dos cops de cap, de Toni i de Pla, que no van estar encertats. A més, els canvis de Tito Lossio, amb l’entrada de Fran i Sumarroca i el debut del juvenil Michu, no van ser suficients i el Sants va ser incapaç d’intimidar la porteria d’Andrés.

Pel que fa a l’oferta ofensiva, Padilla va enviar una falta directa fregant el travesser i Alex Pla va rebre una centrada des de l’esquerra i va rematar amb el cap a la frontal de la petita, però Yamandú va estar atent i va blocar la pilota. A l’altra porteria, Navarro ho va provar amb un xut a la mitja volta des de l’exterior de l’àrea, però va enviar l’esfèrica per sobre la porteria. El Prat ho va tornar a provar amb alguna centrada lateral, però no va estar encertat en els últims metres. Al tram final del partit, la inèrcia es va acabar imposant.

Amb el temps esgotat, el Prat va celebrar un nou triomf a casa que el situa líder de Tercera després de l’empat del Llagostera al camp del Terrassa. Els potablava encadenen quatre partits sense perdre i sense encaixar. El Sants, per la seva banda, trenca la ratxa de dues victòries seguides i suma un nou partit sense veure porteria.

Després de la derrota, els blanc-i-verds tornen a entrar en zona de descens i es queden a un punt de la permanència. Diumenge que ve, els santsencs rebran a l’Energia al San Cristóbal, un dels equips revelació de la temporada i que, tot i acabar de pujar a Tercera, és a quatre punts de play-off d’ascens. A priori, hauria de ser un rival de la lliga del Sants.

Comentaris

Entrades populars