La crònica del Martí Odriozola

La informació ha estat extreta de uesants.cat

Els penals condemnen el Sants en un derbi elèctric contra el Sant Andreu (2-4)

L’equip de Tito Lossio va avançar-se en dues ocasions, però la insistència ofensiva dels quadribarrats va provocar la primera derrota dels santsencs a casa. Fabregat va tenir l’empat des dels onze metres al 87’, però Segovia va aturar el penal i al cap de tres minuts Laro va sentenciar pels visitants.

Duel intens i vibrant a l’Energia entre el Sants i el Sant Andreu. Era el primer derbi de la temporada i el partit va respondre a les expectatives: emoció sobre la gespa, futbol atractiu i ambient –i molt– a la graderia.

El partit va començar animat, amb un ritme alt i amb un Sant Andreu que tenia la pilota, jugava còmode amb la possessió i mirava de traçar línies verticals per ferir la defensa santsenca. El Sants, mentrestant, es replegava. I, malgrat això, van ser els blanc-i-verds el que van colpejar primer. Navarro va despenjar una pilota dins de l’àrea, Guillermo la va allargar al segon pal i allà la va recollir Juli per avançar els santsencs al minut 9. Gol de murri. El segon de la temporada del migcampista d’Osona. El Sant Andreu, però, va continuar igual i seguia arribant amb insistència a l’àrea d’Antonell; Josu ho va provar amb un xut exterior que va marxar per damunt del travesser i Elhadji va obligar al porter local a fer una gran aturada.

Fins que al minut 19 Llamas va fer una gran centrada des de la dreta, Josu va arribar des de la segona línia amb tot i, des de la frontal i sense gaire oposició, va connectar un precís cop de cap que va significar l’empat. Ara bé, l’alegria va durar ben poc a les files andreuenques, perquè cinc minuts més tard, Fabregat va rebre una falta just al límit del lateral de l’àrea, Sergi va ser l’encarregat de picar-la i la pilota es va acabar colant a la xarxa. El Sants treia petroli de les seves ocasions i amb poca producció ofensiva aconseguia fer molt de mal al Sant Andreu.

Però abans del descans, la igualtat va tornar a l’Energia. Brugué va rebre una falta dins de l’àrea i Alcover va ser l’encarregat de transformar el penal. Empat a dos a la mitja part, en un derbi igualat, que havia desgastat físicament als futbolistes i que s’havia de resoldre a la segona part.

Ja a la represa, el partit va baixar una mica de ritme. Al minut 7, l’avís va ser del Sants, amb un Navarro que va recuperar la pilota en zona ofensiva, però va veure com Segovia li aturava la rematada. I just en la següent jugada, Llamas va xutar des del lateral i la pilota va sortir prop del travesser. Intercanvi de cops en l’arracada de la segona meitat. Més tard, van ser Josu i Felipe Sá qui ho van intentar, però no van estar encertats. I abans de la mitja hora, Alcover va provar-ho amb un xut potent que va fregar el travesser.

Al minut 30, Elhadji es va inventar el tercer gol: va rebre la pilota i, sense controlar-la, va girar-se davant de Picolo i va rematar des de més enllà de la frontal per col·locar la pilota a l’esquerra d’Antonell, impossible pel porter. Golàs i 2-3 al marcador. Però al partit encara li quedaven coses. Després del tercer gol del Sant Andreu, Antonell va treure una gran mà per refusar un xut de Laro i també va haver d’aturar una rematada d’Elhadji. Tot això abans del ball de penals de l’últim tram del partit. Primer, va ser el Sants, al minut 43, qui va disposar d’una pena màxima per igualar el partit. Fabregat va ser l’encarregat de xutar-lo, però Segovia li va endevinar les intencions i va refusar la pilota. I al cap de ben poc, a l’altra àrea, Laro va transformar un penal favorable al Sant Andreu i va tancar el marcador. Giragonses del futbol: del 3-3 al 2-4. I partit sentenciat. El Sants no va puntuar, però va donar una bona imatge i no va poder contra un dels equips que aspira a estar a la part alta de la classificació.

D’aquesta manera, el Sants va sumar la primera derrota de la temporada a l’Energia i el Sant Andreu, que segueix sense perdre aquest curs, el primer triomf lluny del Narcís Sala. Diumenge que ve, els de Lossio visiten el camp del Banyoles a la recerca dels primers punts a domicili.

Per cert, el partit de diumenge, de nou, va arrencar amb l’exhibició de pots de fum per part dels Resakas per animar el seu equip durant la sortida dels futbolistes al camp. La setmana passada la Federació Catalana de Futbol va sancionar al Sants amb una multa econòmica per aquest fet, però el grup d’animació santsenc assegura que continuarà portant pots de fum, ja que així, diuen, donen ambient i color als camps on juga el Sants.