El Sants torna als entrenaments amb la meitat de la plantilla nova i amb una Tercera Divisió que començarà a l’octubre

La informació ha estat extreta de el3.cat

Tot i que l'inici de la competició està previst per al cap de setmana del 4 d'octubre, des del club han reprès el treball de camp amb incertesa per la situació sanitària. La nota positiva del nou curs és que els santsencs seguiran jugant a Tercera Divisió, ja que la temporada passada va acabar sense descensos.

La Unió Esportiva Sants va començar dilluns els entrenaments de pretemporada. Tot i que l’inici de la competició està previst per al cap de setmana del 4 d’octubre, des del club han reprès el treball de camp amb incertesa per la situació sanitària. La nota positiva del nou curs és que el Sants seguirà jugant a Tercera Divisió, ja que la temporada passada va acabar sense descensos. Per a complir amb l’objectiu de la permanència per a aquest nou curs, el club s’ha rejovenit per millorar l’imatge amb la què va acabar el març.

La presidenta del club, Montserrat Dot, recorda que “l’any passat, a aquestes alçades, ja havíem començat la lliga”. Per enguany s’havien previst alguns amistosos, “que s’han hagut d’anul·lar”. Tot i així, d’aquí a dues setmanes “tenim pensat jugar contra l’Europa, si la situació actual ho permet”, detalla la presidenta. Per a fer-ho possible, Dot explica que “haurem de complir tots els protocols de seguretat que ens demanen”. És per això que ja amb aquest primer entrenament s’han començat a aplicar les noves mesures. “En primer lloc cal anotar les dades dels assistents, prendre’ls la temperatura i assegurar l’ús de mascareta i de gel hidroalcohòlic”, recorda. La temporada està prevista que comenci amb assistència als estadis i Dot explica que “tot i que assumim el risc, la federació ha previst controlar amb càmeres la distribució del públic per, en cas de rebrot, saber quines persones han estat a prop dels contagiats”.

En la preparació del nou curs, la presidenta reafirma la confiança “cap al projecte esportiu de Tito Lossio”. Un dels inconvenients del club és “el baix pressupost en comparació a d’altres clubs, però les ganes i la bona preparació hi són”. Del curs anterior han causat baixa Sergio Navarro, Cristian Fabregat, ‘Picolo’, Guillem Hernández, Albert Sumarroca, Aleix Lage, David Monfort, Sergi Casals, ‘Josele’, Javier Delgado, Sergio Rodríguez, Sergi Vicente i Alberto Gómez. De la plantilla anterior s’ha renovat a David Cura, Juli Berenguer, Oriol Antonell, Cristian Mulero, Guillermo Torres, Eric Ruiz, Carlos Torrentbò i Miguel Martínez. Mentre que els nous fixatges del Sants són el porter Joan Compte (Can Vidalet), els defenses ‘Rubi’ (Horta), Domingo Garcia (juvenil Cornellà), Gerard Batalla (juvenil Europa) i Christian Alarcón (Sant Quirze); els mitjos Ivan García (Martinenc), Marçal Vila (futbol base) i Marc Herviás (Cerdanyola); i els davanters ‘Marcus’ (futbol base), Àlex Calatrava (Parets) i Jordi López (Terrassa).

Sobre la nova planificació, Montserrat Dot destaca que “hem apostat pels joves del nostre filial i també alguns del Cornellà, amb qui hem establert un conveni de col·laboració”. El Cornellà milita a la Segona Divisió B i cedirà juvenils de Divisió d’Honor al Sants per comprovar el seu nivell. A més, a nivell de preparació s’ha de tenir en compte que “s’han perdut parts d’ingressos per la falta d’algunes quotes de socis i del futbol base, dels patrocinadors i de les entrades que no hem cobrat dels partits pendents”. I, per a aquesta temporada, la presidenta lamenta que “els clubs de Segona B i Tercera no comptem per a la federació i no rebrem PCR perquè no generem els ingressos de la Primera”. Fins i tot diu que “ens volien fer assumir les proves i això és inassumible”. El què s’haurà de fer és que cada jugador signi la seva fitxa de forma quinzenal responsabilitzant-se del seu estat, confirmant que no ha tingut símptomes i que es troba en bona salut. La presidenta, però, lamenta que “no confiem en aquest sistema perquè és difícil controlar-ho”. I sentencia que “qui pitjor ho passarà i qui més perilla és el futbol base”.

Clicant al reproductor podeu escoltar l’entrevista sencera a Montserrat Dot

Comentaris

Entrades populars